Witam!
Jeśli naprawde Chcesz mieć te wszystkie rzeczy o których Wspominasz, to polecam ... iPhone'a. Nie mam pojecia, jak wyglada to w Polsce, (niestety mieszkam w USA). Wlaśnie sobie obejrzałam, co potrafi moj "i". Jeśli Możesz, pożycz od kogos i sprawdź, jak wyglada zasieg z internetem. Na iPhonie można sprawdzać słówka np. w słowniku Onetu, bardzo dobrze sie sprawdza.
Ciekawostką jest strona :
http://www.research.att.com/~ttsweb/tts/demo.php
Dzieki Tobie sprawdziłam i dziala bez zarzutu.
Mam tez kilka innych słowników angielsko - angielskich i korzystam z nich codziennie. Także iPhone rozwiazałby Twoje problemy. Tak jak wspomniałam, mam internet bez ograniczeń, co o wiele ułatwia sprawe. Jeśli Chcesz ciut tańsza alternatywe, to jest jeszcze iPod Touch. Dobry jeśli ma się w pobliżu internet z wireless.
Jeśli Masz jakies pytania to Pisz. Mam kilka słowników elektronicznych i mniej więcej jako takie pojęcie. Ostatnia porada.
Jeśli to jest za drogie rozwiazanie, proponuje prosty i sympatyczny słownik elektroniczny - "Franklin". Niestety angielsko - angielski. Ale sadze że wszystko Zrozumiesz. Definicje sa dla średniozaawansowanych. Jest też opcja "mównienia". Nie polecam, poniewaz baterie starczaja na wyjatkowo krotki okres czasu. W sumie wart polecenia bo cena jest atrakcyjna w porównaniu z iPhonem.
Mam za duzo tych zabawek ale sa szalenie przydatne. Poprawiaja tez pisownie, jeśli popełni sie błąd.Troche przydługie ale .. Powodzenia czy szukaniu i wyborze.