Baza superMemoUX dla eslpod.com - szukam chętnych.

Temat przeniesiony do archwium.
Hej.

Do nauki używam programu (którego jednocześnie bardzo polecam) SuperMemo UX.

Jednocześnie uczę się także z podcastów ze strony eslpod.com.

Szukam ludzi, którzy pomogli by mi tworzyć bazę danych dla programu SM UX opartą o te podcasty.

Ze swojej strony mogę obiecać dobrą (i przemyślaną) organizację pracy, która znakomicie sprawdza się w grupowej pracy na odległość. Na początek bym pewnie odwalał najwięcej czarnej roboty, ale jestem w stanie wszystko wytłumaczyć co i jak należy zrobić, by osiągnąć oczekiwany przez nas efekt :)

Jeżeli w projekcie znalazło by się ok 5-7 osób, to nakład indywidualnie włożonej pracy byłby wyjątkowo korzystny w stosunku do otrzymanej korzyści.

Z racji tej, że kurs eslpod jest obłożony prawami autorskimi raczej nie będzie możliwa oficjalna dystrybucja tworzonej przez nas bazy danych.

Natomiast do własnych celów możemy tego używać jak nam się podoba.
Wniosek z tego płynie taki, że z bazy będą mogli korzystać tylko członkowie projektu. Więc jeżeli chciałbyś korzystać z bazy SM UX dla eslpod.com to zgłoś się, by pomóc w projekcie :)

więcej informacji pod adresem e-mail

noisy (kropeczka) pl (małpeczka) gmail (jeszcze jedna kropeczka) com
lub na [gg] w godzinach wieczornych. (preferowany kontakt przez e-mail)
Podcasty, o których piszesz to fajny wybór, kiedyś słuchałem ich prawie nałogowo... Szkoda tylko, że nie uda się udostępnić bazy ogólnie. Może spróbować napisać do esl prośbę o zgodę na wykorzystanie ich materiałów? Co prawda normalnie dla szkół i uniwersytetów każą wykupywać licencje na użycie swoich materiałów, ale może jak powiemy, że projekt jest darmowy to uda się ich przekonać?

A może uda się znaleźć jakiś materiał, gdzie nie będzie takiego problemu?
Na początku się martwiłem tym, że bazy nie da się udostępnić za darmo. Teraz dostrzegam tego nawet plusy :)

Otóż... by zrobić dobry kurs to wymaga to trochę (a raczej dużo pracy). Jedna osoba, która chce mieć życie prywatne, jest niemalże z góry skazana na niepowodzenie. Dlatego niezbędni są nowi członkowie do projektu. Powiedz mi, czy dużo osób by się zgłosiło, jeżeli mogli by to otrzymać za darmo? Pewnie nie...

Dlatego uważam, że dostęp w zamian za pomoc jest dość rozsądnym sposobem :)

Jeżeli chodzi o zgodę na udostępnienie tego, to wątpię byśmy taką otrzymali. Dlaczego oni mają coś udostępniać za darmo, do czego mają prawa autorskie i dlaczego mieli by na tym nie zarabiać?

Już prędzej widziałbym szansę w tym, by do nich napisać, że powstał pomysł zrobienia czegoś takiego, co Oni mogli by również rozpowszechniać. Jednocześnie moglibyśmy się zaoferować, że możemy kontynuować projekt w zamian za podział z zysków uzyskanych od sprzedawania tego u nich on-line. To jednak myślenie bardziej na przyszłość. Z taką propozycją można wyskoczyć, gdy ma się już co zaprezentować...

Obecnie jednak o tym nie myślę. Trwają pracę nad ustaleniem postaci i zarysu kursu. Wg mnie kurs zapowiada się dość ciekawie :)

Więc jeżeli ktoś chce z niego korzystać... to mogę tylko zaprosić do współpracy przy tworzeniu jego. Innej drogi nie widzę.
Kilka lat temu był na tym forum podobny pomysł, chodziło przy tym o prosta bazę, którą bez problemu można rozprowadzać za darmo. Niestety projekt nie udał się. Zgłosiło się kilka osób z pytaniem kiedy baza będzie gotowa i czy na pewno będzie bezpłatna. Swoją pomoc zaproponowała tylko jedna dziewczyna, która niestety nie znała programu.

Radzę Ci nie liczyć na wielu chętnych. Jeśli zgłoszą się 2 - 3 osoby to będzie sukces. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało.
Jak na tą chwilę trwają pracę nad ustaleniem jak baza ma wyglądać...Oby się jeszcze kilka osób zgłosiło. Na tą chwilę jest autor i ja ~~
hhhmmm....może się dołączę...:-)
już teraz jest nas czwórka :)

Dosłownie teraz prowadzę nagocjacje z kolejną osobą :)
W tym tygodniu będę mógł ewentualnie pokazać wersję próbną, która będzie mogła pokazać, czego się po kursie spowiedziać.

Jeżeli się komuś spodoba...to może do projektu dołączyć :)
w końcy by móc wspólnie coś poustalać postanowiłem założyć forum.

Tam też się znajdzie trochę więcej informacji.

http://www.eslpodsmux.fora.pl/
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie