"Student po uzyskaniu oceny powinien mieć jeszcze szanse nauczyć się tego elementu, to znaczy parę razy przeczytać element w obcym języku, potem w polskim, a ponadto x razy powtórzyć cykl odsłuchać, nagrać i porównać. FullRecal tego nie umożliwia."
Widze, że piszesz "z nieba" bo FreeRecall oczywiście umożliwia to co napisałaś. Ile razy chcesz możesz odsłuchać, powtórzyć, potem wystawiasz ocenę i wtedy przechodzisz dalej automatycznie. Jedyna różnica to to, że w SM najpierw wystawiasz ocenę a w FreeRecall już po odsłuchaniu, powtórzeniu itp
" "Może jak jest kilkanaście słówek to nie robi różnicy ale jak się ma kilkaset to klikanie zaczyna denerwować."
To zupełnie nie ma znaczenia. FR jest niefunkcjonalny. "
FR jest niefunkcjonalny i koniec bo tak...tyle wynika z tego co napisałaś. Podaj jakieś argumenty...
Osobiście mi robi różnicę jeśli miałbym bezmyślnie kliknąć 500razy niż jakbym nie miał tego zrobić. Kwestia gustu...
"To tylko teoria. bardzo często jest tak, że dopiero po pewnym czasie okazuje się, ze do danego kontekstu potrzebne jest zupełnie inne znaczenie tego słowa. W Sm poprawisz to od razu, w FR nie uda Ci się to."
Jestem w trakcje testowania zarówno FreeRecall jak i SM. Specjalnie poszukałem i znalazłem funkcję która umożliwi poprawienie od razu tego co jest wpisane. Po prostu wybierasz "tryb edycji" i możesz dowolnie edytyować.
"W SM jest zastosowany algorytm, który jest równoważny SSN."
Poproszę dowody, wtedy przyznam rację
"Zwróć uwagę,że Pan Dawid Caliński wśród autorów swojego programu umieścił pana Doktora Piotra Woźniaka - autora SM. To oznacza, że algorytm nauki w FR jest zaadaptowany z SM."
To, że autor FreeRecall umieścił wśród autorów swojego programu autora SM oznacza, że we FreeRecall jest jakaś cząstka z SM, co wcale nie oznacza, że w SM jest "jakaś cząstka" FreeRecall. Czy w autorach SM jest autor FreeRecall'a ?
Jeśli nie, dla mnie jest to informacja, że w żadnym wypadku nie można mówić o wyższości SM nad FreeRecall...
"A poza tym, skoro FR bardziej Ci odpowiada, to dlaczego używasz jego niezarejestroanej wersji?"
Jak już pisałem jestem w fazie testowania obu i mimo, że FreeRecall uważam za lepszy, oba są doskonałymi programami do nauki angielskiego.
Pozdrawiam i kończę na tym moje wywody bo najzwyczajniej czas mi nie pozwala na dyskusje prowadzące do (powiedzmy to szczerze) niczego...