HENRY PYTANIE!

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie co do porf. Henryego - slowka wersja 6. nie rozumiem w oipcjach tego interwalu. o co w tym chodzi? tam jest 6, ale czy to znaczy ze powtorki z danego materialu to tylko 6 dni?> to troche malo? ja mysle ze trzeba czesto powtarzac cos, zeby sie nauczyc. czy jak na przyklad nie umiem jakiegos slowka, notorycznie popelniam bledy to ile bedzie sie razy powtarzac? tylko te 6 dni? bo nie kumam
O ile dobrze rozumiem chodzi o to, że algorytm uznaje, że dane słówko jest opanowane gdy go wpiszesz poprawnie 6 razy czy w zaakceptujesz jako umiem (w zależności od typu ćwiczenia). Chodzi o 6 razy po kolei, przez sześć kolejnych powtórek. Jak zrobisz 3 razy poprawnie a potem błąd to liczy od początku do 6. Jeśli 6 razy jest poprawnie to po raz kolejny słówko pojawia się po 100 dniach. Jeśli wtedy znów zrobisz błąd to liczy od początku. Przynajmniej tak mi się wydaje.
6 to troche malo moim zdaniem, ale dzieki za odpowiedz.
Przecież to jest 6 w odpowiednich odstępach czasu wyznaczonych przez algorytm. Zresztą możesz sobie zwiększyć. Poczytaj sobie pomoc.