wywala mi kompa przy instalowaniu SuperMemo

Temat przeniesiony do archwium.
kupiłam Sm speed up i cała zadowolona zainstalowałam go, zeby- oczywiscie- dzieki niemu uczyc się itd. tymczasem okazało sie, ze nie odtwarza plików dzwiekowych. zgodnie z instrukcją zainstalowałam wskazane pliki z katalogu na płycie i.. wtedy wywaliło mi kompa (konkretnie komp pokazywał, ze jest bład w windowsie). kiedy juz udało sie go doprowadzic do porzadku (format c itd), sprawdziłam płyki programem antywir- były czyste i jeszcze raz zainstalowałam Sm, tym razem postanowiłam nie tykac plików dzwiekowych i pouczyc sie czytajac (oczywiscie, ze mniej fajne). i... po kilku minutach pracy mój komp zaczął pokazywac \"access violation\" i inne alarmujące komunikaty własnie w SM. zazczaczam,ze uzywałam programu wyłacznie w podstawowym zakresie i niemalze \"niczego nie dotykałam\"- poza, oczywiscie, \"klawiszami\", \"nauka\", \"ocena, \"dalej\". Odinstalowałam dranstwo i teraz sie wsciekam, ze kupiłąm bubla a tak sie fajnie zapowiadało... Czy komus z WAs zdarzyła sie podobna rzecz? A moze ktos wie, co zrobiłam nie tak, albo co powinnam zrobic a nie zrobiłam?
Z góry dziekuje za rady :)
Używałem wszystkich wersji programu SuperMemo od sm 2.0 poczynając. Nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Twoje problemy z dźwiękiem mogły sie brać z faktu, że masz wyciszone odtwarzanie plików *.wav. Nie napisałas też jakich WINDOWSów używasz. Sprawdź wszystkie Twoje dyski na obecność wirusów.

Jeśli kłopoty będą się powtarzały wyslij maila do producenta.
mam windows 98. skanuję kompa regularnie nortonem.
Dzięki za odpowiedz. spróbuje jeszcze raz zainstalowac.