Poszukuję programu do indywidualnej nauki angielsk

Temat przeniesiony do archwium.
Kochani!
Wspominacie o różnych programach do nauki języków. Przyznam szczerze, że do tej pory nie miałam okazji skorzystać z takowych. Chciałabym uczyć się angielskiego indywidualnie. Potrzebny mi dobry program i jednocześnie tani (lub pirat gratis, jeśli ktoś ma). Pomóżcie - proszę!!!!!
W zasadzie każdy program wspomagający naukę języka jest przeznaczony do nauki indywidualnej, wprawdzie niektóre można zainstalować w sieci, ale poza niektórymi szkołami jezykowymi, uczeń jest zostawiony sam z komputerem.

Musisz jednak wiedzieć, ze bez pomocy nauczyciela, lektora lub korepetytora raczej się języka nie nauczysz. Program tylko trochę w tym pomaga.

Oto bardzo krótki przegląd najwartościowszych programów wspomagających nauke angielskiego (więcej znajdziesz w książce "Angielski z komputerem" Wydawnictwa HELION).

EuroPlus+ Reward - Komputerowa wersja podręcznika English Reward. Program przewidziany na 4-5 lat nauki, dość drogi ale wart swej ceny.

Wydany pprzez tę samą firmę "Angielski - Rozmówki" dużo prostszy, przeznaczony dla raczej młodych uczniów.

SuperMemo - dla mnie najlepszy program edukacyjny. W najprostszej postaci sprzedawany jest jako tzw Easy English Plus. Doskonała lektura uzupełniająca dla wszystkich zaczynających naukę angielskiego. Dla zaawansowanych przeznaczone są pakiety Basic English, Power Words, SpeedUP! i Proficiency.

"Profesor Henry - Słownictwo" i "Profesor Henry - Gramatyka". Słownictwo uczy w atrakcyjny sposób 12 tys. słówek, Gramatyka - w bardzo atrakcyjny sposób prezentuje całość gramatyki i proponuje mnóstwo ćwiczeń.

"Angielski na szóstkę", "Angielski w pigułce" i "Angielskie at Once" trochę prostsze i tańsze wersje "profesorów".

eTeacher - najstarszy, ale wciąż godny uwagi program do nauki słówek, zawierający również trochę gramatyki.

English+ duży program, który w założeniu miał zastąpić podręcznik, ale nie do końca się to udało. Może trochę pomóc w nauce, ale prawie wszystkie wyżej wymienione programy robią to lepiej.

More Words - ciekawy program, napisany przez nauczyciela gimnazjium. Uczy ok. 2000 słów w bardzo atrakcyjny sposób.

W sklepach możesz znaleźć więcej programów, ale te wyżej wymienione są najlepsze.

Ogromną zaletą programów SuperMemo i eTeacher jest bardzo łatwy sposób tworzenia własnych plików ze swoimi danymi.

Ja np. Opracowałem bazę do programu Supermemo korzystając z prezentowanych na tej stronie Frazali, Idiomów i Słowek biznesowych, wysłałem ją do Lukara, ale na razie nie mam odpowiedzi.
Dziękuję za wyczerpującą listę programów. Jednocześnie byłabym zainteresowana konkretnymi wersjami, które można bezpłatnie ściągnąć z Internetu lub "piratami". Nie mogę sobie pozwolić na kupno oryginalnych, drogich programów za kilkaset zł.
A propos Twojej wypowiedzi na temat nauki z nauczycielem. Zdaję sobie sprawę, że taka forma nauki jakiegokolwiek języka jest najlepsza. Zdecydowanie przedkładam kontakt z żywym człowiekiem (i konwersacje) nad pracą z maszyną, ale w obecnej sytuacji finanasowej nie mogę sobie pozwolić na korepetytora (choćbym bardzo tego chciała) i dopóki nie zmienię pracy na lepszą (co jest w tej chwili niezmiernie trudne ze względu na sytuację na rynku pracy), będę musiała radzić sobie sama.
Będę wdzięczna za udostępnienie jakichś programów.
Niestety nie mogę podać Ci adresów, z których mogłabys bezpłatnie ściągnąć te programy. Nie znam ich. Moge natomiast poinformować Cię, że różne pakiety SuperMemo mozna kupic za ok. 60 zł, Profesorów za ok. 80 zł. Eteacher w supermarketach był ostatni w sprzedaży za 20 zł (wersja 3.0) i 24 zł (wersja 4.0). Tydzień lub 2 temu Rzeczpospolita wydała płytkę z programem SuperMemo i bazą FCE Words, byc może dostaniesz ją w redakcji tej gazety.
Bardzo dziękuję. Jesteś pomocnym człowiekiem. Pozdrawiam serdecznie.
napisz na maila [email] , moze uda sie cos zrobic :)
mam pytanko: czy mógłbys przesłać mi na maila [email] bazy danych które zrobiłeś na podstawie słówek z tej stronki?:)....

pozdrawiam
to pytanko do Bejotki:P
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Nauka języka

»

Szkoły językowe