Bejotka help-problem z super memo

Temat przeniesiony do archwium.
od ponad miesiaca korzystam z super memo speed up , do tej pory program wyznaczal mi okolo 30 40 powtorej dziennie ale od 3 dni , nie ma nic ! nie rozumiem dlaczego , to chyba raczej nie jest mozliwe ze akurat na dni nic nie ptzypada?
Tak na odległość nie trudno mi coś powiedzieć. Nie wiem ile nowych zwrotów dziennie wprowadzałaśi jakie oceny sobie stawiałaś.
Sprawdź Tools-> Workload ...
Wykonaj File - > Recover - > Check all ...

Jesli nie pomoże zresetuj i zacznij od nowa, ale pamiętaj nie wolno Ci zapamiętywać wiecej niz 30 nowych zwrotów dziennie. Pamietaj też, że musisz zawsze powtarzać na głos za programem conajmniej 10 razy dziennie każdy zwrot (zarówno pytanie, jak i odpowiedź).
O Bejotko! Guru SuperMemowy na ang.pl!
A niech się uczy nawet 1000 słów dziennie. Co Ty jakieś takieś zakazy wprowadasz. Nauka to też przyjemność a jak masz ciąg do nauki to i 1000 dziennie przerobisz a powtórki wcale cię NIE zabiją.
Generalnie to tylko to MUSISZ brzmi dziwnie. To nie recepta na sernik tylko bardzo indywidualny proces nauki. Niech robią jak chcą i się uczą na swoich błędach.
ctrl+w - dziennik powtórek. zobacz czy w ogóle nie masz w przyszłości żadnych powtórek jeśli tak to źle ale jeśli są tylko akurat w danych dniach nic nie ma to normalne
Oh, Gregory!

Oczywiście każdy może i powinien uczyć się we własnym tempie i własnymi metodami. Ja jednak na tym forum odpowiadam ludziom, którzy dopiero zaczynają przygodę z SuperMemo, dlatego proponuję im ograniczenie tempa nauki. 30 nowych zwrotów dziennie w zupełności wystarcza do opanowania zawartości bazy SPEEDUP! w ciągu zakładanych przez autorów 2 lat.

Jeśli po pewnym czasie nawet początkujący student powiększy ilość nowych słówek do 100 i wytrzyma, przyklasnę mu. Radząc początkowemu 30 chciałbym, żeby przyzwyczaił sie i polubił ten program oraza miał czas na ćwiczenie innych sprawności językowych oraz, jesli jest uczniem liceum miał czas na naukę innych przedmiotów.

Korzystając z baz firmowych lub własnych, stworzonych na wzór umieszczonych na twoje stronie pod adresem:
http://www.angielski.szczotka.net/galery.htm
no racja 30 jest ok ;)))
dzieki wam za rady , ale okazało sie ze moja siostra cofneła zegar o tydzien do tylu i dlatego nie mialam zadnych powtorek , ale teraz juz jest wszystko ok :)
Na to nie wpadłbym. Ale zapamiętam sobie ten przypadek.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Olimpiada języka angielskiego

»

Pomoc językowa