czesc!obecnie jestem na 5 roku filologii angielskiej na opolskim. nie wiem co chcialabys wiedziec o studiach konkretnie.jesli interesuje Cie siatka zajec mozesz sie z nia zapoznac na stronie www uniwersytetu. przedmioty są ciekawe: oprócz kursów stałych takich jak literatura, lingwistyka, fonetyka, czy metodyka, sa do wyboru rozmaite kursy fakultatywne np.film w kulturze, czy tłumaczenia tekstów literackich (jest nawet filozofia!). własciwie na studiach mozna liznac wszystkiego po trochu. poziom nauki nie jest zbyt wygorowany i trzeba sie naprawde postarac zeby wyleciec. ja troche zaluje wyboru tego uniwersytetu bo niewiele sie nauczylam (na 5 roku mam zaledwie 1 zaj w tygodniu!)wykładowcy sa raczej sympatyczni i niegroźni (niektorzy sprawiaja tylko takie wrazenie). to by było na tyle ciekawostek,hmm...dodam jeszcze ze budynek instytutu jest bardzo ladny bo nowy i położony w centrum Opola co tez ma swoje zalety.jesli chciałabys sie dowiedziec czegos wiecej to pisz na maila.Chetnie pomoge i doradze! [email]