nkjo Chrzanów

Temat przeniesiony do archwium.
pomóżcie!
mam zamiar od pażdziernika zacząć studiować w nkjo w Chrzanowie. Niestety wciąż nie mam przekonania do tej szkoly. Naprawdę chcę uczyć angielskiego i chce zdobyć wyższe wykształcenie (licencjata na początek...), ale nie wiem czy to możliwe po tej uczelni. Mam nadzieję że jest tam ktoś, kto wie cos więcej o nkjo w Chrzanowie.
Może moglibyście mi też polecić inne uczelnie w tym rejonie (Kraków albo Katowice) do których można się dostać mając tylko FCE(:(). Naprawde poważnie myśle o pracy nauczyciela, ale nie chce czekać kolejnego roku (albo2) aż dostanę cae.... Pozdrawiam wszystkich.
B.
Po pierwsze certyfikat nie świadczy o znajomości języka, ważna jest wiedza, a nie papierek. Po drugie nawet CPE na A nie gwarantuje dostania się na uczelnie takie jak UJ. A o tym nkjo nic nie wiem.
Jak masz Fce to do NKJO Chrzanow przyjma Cie bez egzaminu. Przymajmniej rok temu nawet C zwalnialo. Osobiscie polecam NKJO Tychy. Bardzo duzy nacisk na metodyke, ponoc najlepsza szkola przygotowywujaca do zawodu nauczyciela angielskiego w rejonie. Ja jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam. Powodzenia przy wyborze...
A ja slyszalem, ze metodyke i inne specjalistyczne przedmioty wykladaja wykladowcy NKJO UJ - to skad to stwierdzenie ze NKJO Chrzanow jest najlepsza szkola pod wzgledem kszalcenia metodycznego w regionie. Krakow jest jedynie 40 km od Chrzanowa. Nie lepiej studiowac w NKJO UJ? Polecam kolegium na Kanoniczej 14. W Chrzanowie jest OK ale zawsze lepszy jest towar z pierwszej reki
BARDZO chcialabym studiowac w Krakowie, ale z tego co slyszę poziom jest bardzo wysoki - poprostu boje się że sie nie dostanę:( (jestem na poziomie około fce, a to może okazać sie troszkę za malo) może sprobuje , do egzaminów jest jeszcze troche czasu. Fakt że o nkjo w Krakowie slyszalam już wiele dobrego! A podobno w nkjo w Chrznowie raczej nie ma problemu z dostaniem sie i dalsza nauką. (to nie brzmi zachęcająco..)
Jeśli ktoś ma inne zdanie to prosze o wasze opinie!
W Tychach mamy na pierwszym roku metodyke dla young learners. w Chrzanowie nie ma czegos takiego. A ciezko uczyc siedmio- czy osmiolatka metodami dla nastolatkow. Jesli chcesz zostac nauczycielem to polecam Tychy. Pozdrawiam.
NKJO CHRZANÓW - POLECAM
W Chrzanowie jeste metodyka, może niekoniecznie stricte dla young learners, ale m.in. tak. Dzięki temu, że mamy tam metodykę, początki mojej pracy w zawodzie nauczyciela j. angielskiego były o wiele łatwiejsze. Pracuję z dziećmi w wieku 5-11 lat. Nawet jeśli coś nie było przewidziane w programie nauczania, to wykładowcy NAPRAWDĘ służą pomocą i radą.
Pozdrawiam
a jak jest w Chrzanowie ze zrobieniem licencjata?
czy może ktoś sie orientuje ile osob w przyblizeniu do niego przystępuje i ile zdaje?
słyszalam, ale to pewnie plotki że zdać jest łatwiej niż na AP (tj. że mniej osób oblewają) ????? co wy na to?
Ja uczę się w NKJO w Chrzanowie. Jestem już na 3 roku. Jeśli ktoś chce się dowiedzieć czegoś konkretnego o tej szkole niech piszę na meila [email] . Nie chcę się wypowiadać na forum na temat tego NKJO, bo nie każdy życzy sobie widzieć tutaj wulgaryzmy, a będzie ich sporo.
Do Ladybird (i innych studentów nkjo)!!!
Poważnie zastanawiam sie nad wyborem NKJO w Chrzanowie. Boję sie tylko że poziom tak może być dość niski ze względu na to że dość łatwo jest się dostać. Proszę opowiedz mi coś więcej o tych studiach. Jak jest z pracą dyplomową i licencjatem???????? Bedę bardzo wdzięczna za pomoc.
[email]
[gg] (najczęściej niewidoczna)
dlaczego wulgaryzmy, jest aż tak zle. Słyszałam że poziom jest okropny, nauczyciele nie robia nic itp
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Praca za granicą

»

Pomoc językowa