egzamin an anglistykę - wrocław

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, chciałam się spytac czy ktoś z Was orientuje sie jak wygląda ta rozmowa na egzaminach wstępnych na anglistyke we Wrocławiu. W infrormatorze określaja to jako "spontaniczny dialog z drugim zdającym na wylosowany temat", ale czy np. ktoś wie jakie to będą tematy. Takie klasyczne jak na matirze w stylu 'generation gap' etc czy moze coś bardziej sprawdzajacego wiedzę o kulturze krajów anglojęzycznych?
będę wdzięczna za pomoc.
slyszalem ze beda pytania typu:

- discuss the main points of semiotics
- what are endangered languages and what is ecology of languages and ecolinguistics?
- main foundations of cognitive sciences
- good vs. evil in shakespeare's works
- SLA

etc.

pzdr.
Mr Juelk nie strasz, onisa juz wystarczajaco zestresowani przed egzamem:)
Wykladowcy ktorzy przygotowuja pytania sa leniwi, to sie nazywa niby rozmowa kwalifikacyjna , czy spontaniczny dialog, a tak naprawde pytanai beda sie opierac na tym samy co z w zeszlym roku
Ogolne zagadnienia klepane do znudzenia sport, religia, edukacja, zdrowie, hobby, osobowosc, przyszlosc, a wtych dziedzinacg juz jakies konkretniejsze pytania typu co sadzisz o medycynie niekonwencjonalnej
Dialog pewnei bedzie polegal na tym, ze egzaminator zeby cie wybic troche z gadki ci przerywac bedzie:)
A i nie nastawialabym sie na pytania z kuturoznawstwa, tego nie bylo chyab nigdy na wstepnych albo bardzo dawno i watpliwe zeby teraz z tym wyskoczyli (chyba z w informatorze cos inneog podano - tego juz nie wiem)
:-)

ale oni sami sie wpedzaja w ten stres tymi chorymi procentami i ze ktos ma 99% to nie dostanie sie itp itd

ehhhhhhhhh,
pzdr.
czyli Ty masz 99%?;p no to chyba rzeczywiscie marne twoje szanse:P a jak tam u was z procentami z anglika i z polskiego? cheers
czyli Ty masz 99%?;p no to chyba rzeczywiscie marne twoje szanse:P a jak tam u was z procentami z anglika i z polskiego? cheers:-)
czyli Ty masz 99%?;p no to chyba rzeczywiscie marne twoje szanse:P a jak tam u was z procentami z anglika i z polskiego? cheers:-)
z angielskiego mam z Podstawowy: 99%, Roszerzony 99%, Polski 100% i w ogole juz jestem przyjety, bo wiem;))))

pzdr.
mr Julek chyba pijany ...;)
jaki tam pijany... zapracowany i glowa boli :(

pzdr.
mr Julek najwidoczniej nie, ale ja chyba tak:)))

a pytania mr Julka są super:)))
Ostatnio słyszałam pytanie zadane przez pewnego profesora, straszne to było - każde słowo rozumiałam, ale o co mu chodzi już nie...na szczęście miny ludzi wokół były bardzo podobne do mojej.... cóż niektórzy potrafią skomplikować nawet najprostsze rzeczy:D
dobra przyznaje sie: chcialem nastraszyc, a co do tych pytan, to ja moge o nich gadac i gadac - no oprocz shakespeara. ale z pytan ubieglorocznych (ktore chyba nawet wiem przez kogo z IFA zostalo zadane) najlepsze bylo:

What is it like to have high-heeled shoes and walk in them?

ja bym nie odpowiedzial... (pisze to powaznie)

pzdr.
niezłe to pytanie....
o jakich wy pytaniach mowicie????

a ze pijany pisalam nie dlatego, ze głowa boli, tylko ... patrz kilka postów wyżej - wyniki matury itp

:)
hm...hmmm....o jakich pytaniach?
Nie wiesz, Iwono?
może ktoś jeszcze tu jest pijany:DDD
a co watpisz w te przecudowne wyniki;)? jam madry i zdolny to mam takie:)))

ehh, zazdrosc:))))))))))))))))))))

pzdr.
ja? nniiiieeee :))

a tak na poważnie, nie przeczytałam 'góry'. już wiem o co chodzi
ty się lepiej Julek zastanów jak to jest na tych obcasach

a nóż się przyda >>>:))
wybiła godzina 0, udaję się na spoczynek.
dobranoc wszystkim

;) :)
chyba nie jest za fajnie: obserwuje czasami smieszne mlode rozowe damy;), ktore sie chwieja jakkby byly pijane

btw: slowkiem srody 29/06/2005 bylo slowo: PIJANY :)

pzdr.
>ty się lepiej Julek zastanów jak to jest na tych obcasach
>
>a nóż się przyda >>>:))

a nuż... się nóż do czego przyda?
heheeh do obciecia obcasow:))) ale wole mentosa:))) zjadam jednego i odrywam obcasy:))))))

pzdr.
no mr julek, nic dziwnego, że nie wiesz jak się na obcasach chodzi skoro je ciągle obrywasz:DDD

pozdr.
& gd nite:)
hehe, naogladalem sie reklam z cindy crawford (ale to bylo dawno!) to i wiem;)
g'nite ja slecze nad procedurami w spolce:)
pzdr
ups .. byka nużowego walnęlam
em soł sory :-)
Temat przeniesiony do archwium.