NKJO TWP w Krakowie POMÓZCIE!!!!!!!!

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze napiszcie mi wszystko co wiecie o studiach na NKJO TWP w Krakowie. Mam zamiar rozpoczac tam studia w systemie wieczorowo-jakims tam:)))(zajecia we wtorki i srody od 15.30 do 20)jako, ze to ma byc mój drugi kierunek(pierwszy to socjologia na agh).Jak myslicie czy na pierwszym roku uda mi sie pogodzic te dwa kierunki(pamietajcie, ze na NKJO zajecia sa 2 razy w tyg.). Napiszcie jaki tam jest poziom, czy caly czas trzeba sie uczyc i wogóle co myslicie o moich planach. Bylabym wdzieczna za numery gg osób studiujacych na NKJO,pozdrawiam
na pierwszym roku raczej wyrównywanie poziomów gdzieś pomiędzy fce a cae, więc nie ma zbytnich problemów, u mnie gorzej było na drugim, gdzie "skilsy" były dość męczące, i sporo osób ma kampanię wrześniową, ale idzie wytrzymać, tym bardziej że jeszcze nie pracujesz... spokojnie pogodzisz obydwa kierunki, a poziom i atrakcyjność zajęć zależy w głównej mierze od wykładowców jacy ci pzrypadną a bywają różni...
ja tez tam startuje w tym roku. ale musze Cie lekko zaniepokoic. tez myslalam o studiowaniu w tym systemie co Ty. napisalam do nich maila z pytaniami o ilosc godzin o wykladowcow itp i odpisali mi ze, aby powstal tryb wieczorowo tygodniowy czy jakos tak to musi sie zebrac okolo 15-20 osob chetnych i ze w poprzednich latach jeszcze nigdy tyle nie zebrano. dowiedz sie lepiej czy w tym roku bedzie taki tryb. pozdrawiam, jakby co to pisz na [gg]
Ja na temat Krakowskiego NKJO wyczytałam w gazecie, że jest to najlepsze NKJO pod patronatem UJ. W tym roku licencjat zdawali wszyscy studenci NKJOtów Ujotowskich razem, więc wyniki można było łatwo porównać. Najlepiej wypadł oczywiście Kraków, więc poziom musi tam być wysoki i można po tej szkole łatwo poradzić sobie dalej na uczelniach.
a co to jest NKJO TWP Krakow?????
Cześć, chciałam studiować w NKJO w trybie zaocznym – ale dowiedziałam się że jest trudny egzamin a ja dopiero w tym roku zdawałam FCE i czekam dopiero na wyniki więc zrezygnowałam bo nie jestem pewna czy sobie poradzę , a teraz czytam że na wieczorowe musi się zebrać grupa jak to jest? A może wiecie coś o zaocznych” Pozdrawiam
A moglabys podac mi swoje gg bo mam jeszcze pare pytanek odnosnie tych studiów, z góry dzikuje
Niepubliczne Nauczycielskie Kolegium Jezykow Obcych Towarzystwa Wiedzy Powszechnej w Krakowie- bo o to chodzi -wcale nie jest pod patronatem UJ!!!! fajnie by bylo-owszem ale prawda jest taka ze to Kolegium jest pod patronatem UMCSu. jak chcecie to zobaczcie www.twp-krakow.net. pozdrawiam:-)
juz wiem, znajomy tam poszedl po tym jak wylecial z anglistyki niestety1 i mowil ze poziom nawet nie zly1 ze niektorzy wykladowcy szczegolnie interesujacy i douczeni:)
Studiując jeden kierunek dziennie, może lepiej drugi wybrać zaocznie (w weekendy)? Mysle, że to bardzo uciążliwe biegać z jednej uczelni na drugą w tym samym dniu. Pozdrawiam i życze powodzenia :))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Studia językowe