Kto studiuje anglistykę na Uniwerku w Gdańsku?

Temat przeniesiony do archwium.
Hejuś!Czy jest ktoś taki kto studiuje na UG bo z tego co widzę to chyba nie?!Bardzo chcialabym się dowiedzieć jak wyglądała tegoroczna rekrutacja bo mam zamiar składać tam papiery,a nie wiem czy to w ogole ma sens. Nie jest debeściara i mam obawy,że moje szanse są marne. Więc jeśli ktoś dostał się w tym roku to proszę napisać ile trzeba mieć procent by się dotać!Jest to dla mnie bardzo ważne bo może uświadomie sobie w końcu,że trzeba sie za naukę zabrać bo jak narazie to cieńko!z gory dzieks!papusie
hej! Tez planuje tam studiowac i tez szukam jakiejs osoby ktora wie cos na ten temat. A czy moge zapytac Ciebie z czego zdajesz mature?? Pozdrawiam serdecznie.
Ja zdaję historię.Wszystkie przedmioty na rozrzeszonym poziomie choć jak narazie to nie czuję się na ten poziom!Kto wie,jeszcze trochę czasu,więc może zdąże się nauczyć(hihi)!jak się czegoś dowiesz to daj znać!pozdro!
Ja jestem z Wejherowa i tez myślałem nad Gdańskiem ale marnie to widzę, gdyż tam trzeba mieć historię na maturze a ja historii na pewno nie zdaję, dlaego wole Toruń.
jak cos nie wypali na UMK pomysl rowniez o PWSZ Elblag. Bardzo dobra szkola: bardzo dobrze przygotowuje do pracy nauczycielskiej i do studiow mgr uzup.

pzdr.
no a ja niestety zdaje geografie wiec chyba nie mam w ogole po co tam startowac. Poki co nic nowego sie nie dowiedzialam. Pozdrawiam
Skoro zdajesz geografie to znaczy,ze chyba az tak bardzo Ci nie zalezy na anglistyce!Trzeba bylo sprawdzic jakie przedmioty sa potrzebne!Ale jeszcze mozesz zmienic na historie!Torun-fajna sprawa tylko troche daleko i pewnie trudniej jest sie dostac niz na UG,a Elblag jakos mi nie odpowiada!!!Gdansk jest fantastyczny!Nawet jak sie tam nie dostane to sprobuje nastepnym razem!papusie
sprawdzalam w informatorach maturalnych i wszedzie na filologie angielska jest do wyboru historia lub geografia, oprocz Gdanska. Ja niestety musialam wybrac geografie bo ciezko powiedziec zebym miala pozadna historie przez te 3 lata w liceum, wlasciwie prawie wcale jej nie bylo. Teraz juz niestety nie mozna nic zmieniac. Pozdro
Spoko!Nie zalamuj sie!gdzies wyczytalam,ze mozna zmienic do lutego,ale nie jestem pewna!Ja w sumie to mialam historie pozadna,ale nigdy sie nie uczylam bo latwo jest sciagac u mojej nauczycielki!Czyli u mnie tak jak u Ciebie!Ja mam nadzieje,ze dam rade sie czegos jeszcze nauczyc!Jesli naprawde zalezy Ci na UG to zastanow sie nad ta zmiana i wez sie do nauki,a moze sie uda:)A jakie kierunki jeszcze Cie interesuja?
wlasciwie to mysle tylko o angielskim albo o filologii rosyjsko-angielskiej. Dowiedzialam sie ze w ubieglym roku w Gdansku bylo okolo 13 osob na miejsce na anglistyce.
Tylko 13?Az sie nie chce wierzyc!Ja tez mysle tylko o angielskim,ale patrze na to realistycznie i wiem ,ze moje szanse sa marne!Jak narazie moj angielski nie jest az tak dobry,no chyba ze sie naucze do matury(hihi)Bardzo chcialabym sie dowiedzie ile mniej wiecej procent z matury mialy osoby,ktore dostaly sie w tym roku na UG?Prosze niech mi ktos odpowie:)!dzieki i papusie
Hej. Wprawdzie naleze jeszcze do tego archaicznego pokolenia, ktore musialo zdawac egzaminy wstepne, ale z tego, co pamietam, to ostatnia przyjeta osoba miala powyzej 80 procent. Zdaje sie, ze bylo to dokladnie 86 procent, ale glowy sobie nie dam uciac. Pozdrawiam (ocalaly student IV roku ;o)
Dzieki za informacje.Teraz pewnie jest calkiem inaczej,ale moze znasz kogos kto jest na I roku?Czy moglbys drogi studencie IV roku dowiedziec sie czegos wiecej?Bylabym wdzieczna:)pozdro i papusie
vitam! Mnie tez interesuje filologia angielska na ug. W tym roku nie moglam byc w gdansku w dni otwarte . To prawda ze jesli chce isc na filologie ang musze zdac historie??hmm..czy geografie? Oczywiscie oprocz ang i polskiego. Dziex za odpowiedzi pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa