Wyższa Szkoła Europejska w Krakowie...

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko, czy lingwistyka stosowana na WSE jest tylko dziennie? Bo już w końcu nie wiem:/ PS Studiuje może ktoś ten kierunek na WSE w Krakowie?
ja; i sa tylko dzienne
I jak Ci się studiuje?? Zadowolony/-a z wyboru kierunku studiów??
tak, przyjemnie - chociaż nie tak łatwo jak by sie mozna spodziewac po prywatnej szkole; poziom wysoki (tak mi sie wydaje:) a glownym plusem jest nowoczesnosc (zarowno jezeli chodzi o zajecia jak i infrastrukture); po pierwszym polroczu narzekalam tylko na straszna ilosc obowiazkow, ale drugie jest juz łatwiejsze (przynajmniej pierwsze tygdonie)
zdecydowanie studia warte przeznaczania na nie pieniędzy. nie ukrywam, ze wybralam lingwistyke stosowana celowo, by ulatwic sobie nieco zycie i na studiach moc odetchnac, tak jak to mialo sie zwyczaj robic w lo - w tym wypadku nic bardziej mylnego. poziom wysoki i nawet dla osoby dobrze znającej język angielski jest to nie lada gradka by sie tam utrzymac. szczgolna zmora sa juz oslawione lekcje literatury, no i poza tym b. duzy nacisk kladzie sie na rozmowy sterowane, jak na maturze. slowem: trzeba gadac, gadac i gadac...
Witam, jestem zainteresowana kierunkiem komunikacja międzykulturowa w biznesie i chciałam zapytać czy naprawdę taki wilk straszny, jak go malują... :) Mam CAE i np. z językiem pisanym i "słuchanym" nie mam zazwyczaj problemu, ale przy mówionym zżera mnie trema ;)
jeden z latwiejszych przedmiotow:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

CAE - sesja wiosenna 2006

»

Pomoc językowa