co studiowac z anglistyka?

Temat przeniesiony do archwium.
Studiuje anglistyke.Planuje od przyszlego roku rozpoczac drugi kierunek.Caly czas sie zastanawiam co wybrac i co da mi 100 procentowa pewnosc na znalezienie dobrego stanowiska pracy.Co wy uwazacie na ten temat? Co myslicie o turystyce?
jak znalezienie pracy to główne kryterium, to tylko polibuda (informatyka lub inny "twardy przedmiot"). teraz to ma największe wziecie. Mozna medycynę. Pytanie brzmi czy fizycznie można pociągnąć dwa tak wymagające kierunki.
studiuj co chcesz, bo co , jak Ci powiem, studiuj historię, to pójdziesz na historię?
fajny kierunek to np telekomunikacja po ang na polibudzie,
ale wiesz, najlepiej najpierw znaleźć pracę, a potem dobierać do niej studia, bo się potem okazuje, że i tak nie pracujesz w wyuczonym zawodzie, albo przydałoby się uczyć jeszcze czegoś innego.

a jeszcze lepiej studiować coś co cię interesuje, bo jak np ta historia nie jest twoja pasją, to czy jest sens się męczyć?
nie podamy ci tu "złotego środka", każdy musi szukać na własną rękę, dla każdego życie niesie co innego.... nie da się tak generalizować
wprawdzie dopiero w tym roku zaczynam przygodę ze studiami filologicznymi (oby),ale i tak mam zamiar studiować jakiś dodatkowy przedmiot.
myślę że anglistyka połączona ze studiami na awf-ie (jakaś rehabilitacja czy fizykterapia) może zapewnić niezłłą pracę w przyszłości
zastanawiam sie też nad fil. rosyjską bo znając te dwa języki też nie powinno być problemu ze znalezieniem pracy

pozdro
hej! ja jestem na 1-szym roku filologii rosyjskiej no i od przyszłego roku zamierzam ten kierunek połączyć z anglistyką , jednak ostrzegam ze studia filologiczne to nie to samo co kursy językowe,tutaj jest masa przedmiotów dodatkowych które mogą nastręczyć pewne trudności (dla mnie to literaturoznawstwo)a dodatkowo myślę że można jeszcze studiować jakiś kierunek ekonomiczny np handel międzynarodowy - to już daje jakieś możliwości wyboru..pytanie tylko jak połączyć to wszystko...ale podobno dla chcącego nic trudnego.powodzenia
tri fakultieta odnowriemienno? u tiebja szto, krysza sjechala? czielowieku nado dazhe spat' i ect' ;)
>jak znalezienie pracy to główne kryterium, to tylko polibuda
>(informatyka lub inny "twardy przedmiot").

Ja mysle ze moze tez byc np. Informatyka i Ekonometria lub inne zastosowania informatyki ale informatyka to przyszlosc!
Nie chce Cie do niczego zniechacac ale dobrze sie zastanow zanim podejmiesz nowy kierunek. Pamietaj ze sa jeszcze studia podyplomowe. Czy miales/as wrazenie w czasie sesji, ze brakuje Ci doby? Pomnoz to przez dwa i dodaj jeszcze czas na rzeczy ktore jakos Ci umknely w trakcie roku a do egzaminu musisz je nadrobic.
>Nie chce Cie do niczego zniechacac ale dobrze sie zastanow zanim
>podejmiesz nowy kierunek. Pamietaj ze sa jeszcze studia podyplomowe.
>Czy miales/as wrazenie w czasie sesji, ze brakuje Ci doby? Pomnoz to
>przez dwa i dodaj jeszcze czas na rzeczy ktore jakos Ci umknely w
>trakcie roku a do egzaminu musisz je nadrobic.

jako dwukierunkowiec podpisuje sie pod slowami przedmowcy....zastanow sie dwukrotnie....i albo idz na kierunek, ktory wiesz, ze cie zainteresuje, albo daruj sobie...inaczej skonczy sie sfrustrowaniem
Dodam, ze studia to nie wszystko - licza sie jeszcze zainteresowania i przede wszystkim praktyka. Studiujac dwa rozne kierunki, nie bedziesz miec zadnych ZADNYCH ulg, no moze lektorat z angielskiego. Spojrz na plan swoj i ludzi z kierunku na ktorym chcesz potencjalnie studiowac - czy w ten chwili daloby sie zajecia jakos fizycznie pogodzic? Czy ci ludzie maja duzo wolnego czasu czy do kwietnia walcza z sesja? Piszesz o studiach ktore mialyby Ci zapewnic dobra prace - to chyba nie sa one twoja pasja tylko przymusem? Czy jestes sklonny/a az tak duzo poswiecic? Czy widzisz jasny cel takiego kroku? Pomysl nad tym.
Temat przeniesiony do archwium.