Językoznawstwo i inf. naukowa/Etnolingwistyka/Inne

Temat przeniesiony do archwium.
31-44 z 44
| następna
bo indoeuropejskie to wszystkie europejskie oprócz baskijskiego i ugro-fińskich(więc te najstraszniejsze europejskie od razu odpadają)
Wg ostatnich informacji w tym roku ma być francuski, hiszpański, rosyjski, wietnamski i japoński chyba. Pozdrawiam :). Powodzenia na egzaminie - napisz - jak będziesz po - jak było!
A ja już jestem po :) ...
Po egzaminach? Czy po studiach? Niezależnie od tego, opowiadaj, jak było :)
Czy jeżeli nie załapię na dzienne bo zabraknie mi minimalnie pkt. to automatycznie zakwalifikują mnie na zaoczne czy muszę pisać podanie?
Musisz pisać podanie, inaczej nie wiedzą w ogóle, że jesteś zainteresowany zaocznymi.

A jeśli to będzie naprawdę minimalnie, składaj odwołanie - rok temu przyjęli dzięki temu sporo osób.
Dzisiaj dzwoniłam z pytaniem o termin wyników,powidziano mi ,że ok 15 lipca.Jestem ciekawa czy powiedzą mi przez telefon czy będę musiała jechać do Poznania.Czy pamiętasz ile osób przyjęli w zeszłym roku z listy rezerwowej ?
Jesli chodzi o etno to cos mi przeszlo przez uszy , ze po odwolaniach przyjeli 120 osob to prawda? :)
Rozmawiałam z jedną osobą, która dostała się z odwołania i mówiła, że w pierwszym rzucie przyjęto 75 osób, a potem zwiększyli limit bodaj do 110 albo 120 - ale mogłam coś pomylić, bo liczby brzmią dla mnie trochę nierealnie :(. No, i dorzuć do tego, że pewnie nie wszystkie z tych 75 osób zdecydują się na studia.
A jak wygląda sytuacja na językoznawstwie i inf. naukowej,tzn:
ile jest miejsc i ilu kandydatów oraz ile osób przyjęto w zeszłym roku?
Nie jestem pewna na 100%, ale o ile pamiętam, miejsc jest 30, więc wychodzi 2 kandydatów na miejsce (na liście zdających było troszkę ponad 60 osób). Sporo zdaje i na językoznawstwo, i na etno (albo na inne kierunki w IJ). Rok temu przyjęli chyba właśnie 30 osób.
a mi zabraklo 1,5 pkt...napisalam odwolanie, ale nie wiem jakie mam szanse...moze ktos wie, po jakim czasie moge spodziewac sie odpowiedzi??? zycie w ciaglym stresie jest meczace! :(
zapomnialam dodac, ze zdawalam na etno... czekam na info i z gory dziekuje :)
Czesc w tym roku zdaję mature i bardzo interesuje mnie etnolingwistyka.W sieci jest nie wiele, wydaje mi sie ze wszystko juz przeczytałam, chodzi mi o uczciwe i rzetelne wrażenia. według mnie wiesz o tym bardzo duzo, dlatego czy mogłabym Cię prosić o kontakt i udzielenie mi odpowiedzi na nurtujace mnie pytania. Mam tu na mysli począwszy od matury (jakie przedmiotyz dawałaś, poziom), wrażenia z rozmowy kwalifikacyjnej (stres,tematyka), kończąc na samych studiach, krótka charakterystyke zajec itd. Bede wdzięczna za wszystko czego sie od Ciebie dowiem, mam okrutny mętlik w głowie i szuuukam siebie... (:
Temat przeniesiony do archwium.
31-44 z 44
| następna