czesć Iwona, dobrze trafiłas. Ja skonczyłam germanistyke we Wsjo w ubiegłym roku i jestem naprawde bardzo zadowolona. Poziom jest naprawde bardzo dobry, a tak jak wszędzie są tu osoby lepsze i gorsze. Wszystko zalezy od ciebie, czy będziesz chodzic na zajecia, uczyc sie w miare systematycznie i wykorzystasz to, co szkola Ci zaoferuje. Moja grupa byla bardzo dobra i wiekszośc dostala sie na SUM, część wyjechała na studia do Niemiec. Ale w innych grupach były takie osóbki, które na zajeciach pojawiały sie co jakiś czas, a potem się dziwiły, że mają problemy z zaliczeniem... To w koncu szkoła jezykowa, trzeba miec stały kontakt z językiem, zeby sie go nauczyć!
Ja jestem teraz na SUM-ie na uniwerku i nie jestem zadowolona z tych studiów tak jak ze WSJO. program we WSJO obejmuje ponad 2000 (!!!) godzin przez 3 lata, a na Uni - 360 godz przez dwa lata!!!!! A trzeba słono płacić -1800zł za semestr. We WSJO uczą wykladowcy z uniwerka, ale nie wszyscy, bo jak sie nie sprawdzą, to do widzenia! Jakbys miała jakies opytania, to pisz.