św.Marcin Poznań szkola jezykowa

Temat przeniesiony do archwium.
prosze o udzielenie informacji d.t studiow w wyzszej szkole jezykow obcych w poznaniu, kierunek germanistyka. dziekuje.
hej...ja studiuje tutaj anglistyke...szkola naprawde godna polecenia...nie wiem jak na germanistyce, ale angielski jest na wysokim poziomie...najciezej jest na kierunkach zintegrowanych...atmosfera przyjazna studentom, jesli lubisz jezyki obce -polecam:)
ami,moglabys sie dowiedziec cos wiecej o germanistyce-zaocznej?bylabym ci bardzo wdzieczna.dziekuje.
te strony moga Ci sie przydac
www.wsjo.poznan.pl
www.serwis.wsjo.poznan.pl
www.samorzad.wsjo.poznan.pl
na tej ostatniej stronie na pewno zjandziesz kilka osob ktore Ci bardziej pomoga
pozdrawiam:)
Skończyłam w zeszłym roku WSJO, anglistykę i niestety wiem, że poziom wcale nie jest wysoki, braki wychodzą ja jaw wcześniej czy później...
a to że atmosfera jest super, czas na imprezy to jest ok na I i II roku, ale III to już nie jest zabawa!!! :D
właśnie wybieram się od października na anglistyke-zaoczną. Czy egzaminy były trudne.dzięki z góry za informacje.
szkoła świetna, bardzo przyjazna atmosfera, którą zapamiętam przez dlugie lata, wykładowcy pomocni i życzliwi, ale są też wyjątki ( tylko gdzie nie ma ?? ), egzaminy- zależy od przedmiotu, uczęszczając na zajęcia raczej nie ma problemów ze zaliczeniem przedmiotu, skończyłam WSJO w zeszłym roku (filologia angielska), pracuje teraz w prywatnej szkole językowej, wiem że zarówno filologia angielska jak i germańska cieszyły się na \"moim roku\" dobrą opinią, zachęcam ludzi, aby podjęli tam nauke, bo naprawde wiesz za co płacisz..
Podpisuję się pod tym co napisał/a gość ze Wsjo..!! szkończyłem filologie germańską w zeszłym roku, teraz studiuje na UAM - stud.magisterskie uzup., WSJO mi się bardzo miło kojarzy, imprezki byly super, ponieważ ludzie, którzy tam studiują są naprawde świetni!! nauki tez bylo sporo, prawie tyle co zabawy :) studia mają być przyjemne a zarazem mają cię przygotować do przyszłej pracy, więc wsjo ci to daje, 3 rok to full nauki!!
czesć Iwona, dobrze trafiłas. Ja skonczyłam germanistyke we Wsjo w ubiegłym roku i jestem naprawde bardzo zadowolona. Poziom jest naprawde bardzo dobry, a tak jak wszędzie są tu osoby lepsze i gorsze. Wszystko zalezy od ciebie, czy będziesz chodzic na zajecia, uczyc sie w miare systematycznie i wykorzystasz to, co szkola Ci zaoferuje. Moja grupa byla bardzo dobra i wiekszośc dostala sie na SUM, część wyjechała na studia do Niemiec. Ale w innych grupach były takie osóbki, które na zajeciach pojawiały sie co jakiś czas, a potem się dziwiły, że mają problemy z zaliczeniem... To w koncu szkoła jezykowa, trzeba miec stały kontakt z językiem, zeby sie go nauczyć!
Ja jestem teraz na SUM-ie na uniwerku i nie jestem zadowolona z tych studiów tak jak ze WSJO. program we WSJO obejmuje ponad 2000 (!!!) godzin przez 3 lata, a na Uni - 360 godz przez dwa lata!!!!! A trzeba słono płacić -1800zł za semestr. We WSJO uczą wykladowcy z uniwerka, ale nie wszyscy, bo jak sie nie sprawdzą, to do widzenia! Jakbys miała jakies opytania, to pisz.
dzieki kasia za informacje.
pytam, poniewaz moje kwalifikacje -ZMP- nie sa wystarczajace, aby uczyc w gimnazjum, moj staz zawodowy to 14 lat. od pazdziernika musze koniecznie dalej isc do szkoly, aby nadal pracowac w szkole. podobno, tylko do 2006 r. beda aktualne wszystkie certyfikaty jezykowe ? ??????przeraza mnie te 3,5 roku nauki , cotygodniowe zjazdy,praca w szkole i rodzina - nie bedzie latwo. wiele przedmiotow mialam juz na skonczonych studiach -fil.ros. ciekawa jestem, czy jest mozliwosc zaliczenia , czy ponownie bede musiala je zaliczac ? SUM ?? [email]
Hi, studiuje tam germanistyke zaocznie, jestem teraz na 2 sem. Buda jest ok, ludzie tez w miare w porzadku, co do poziomu, uwazam ze jest dosc wysoki i naprawde mozna sie wiele nauczyc, oczywiscie jesli ktos chce sie uczyc, bo mozna rowniez 3 lata przeimprezowac i tez dostac jakis marny dyplom, ogolna ocena:4,5; polecam..
proponuję zapytać samych studentów wsjo na studenckim forum dyskusyjnym ze strony www.samorzad.wsjo.pl
A co powiecie na temat anglistyki np ze skandynawistyka lub japonistyka w WSJO? Badz o innych kierunkach jak anglistyka z turystyka srodziemnomorska? Powiedzcie cos wiecej prosze o tej szkole i zintegrowanych kierunkach. Z gory wielkie wdzieki
a ja sobie studiuje fil. angielska z japonistyka no dobra dopiero zaczelam ale juz czuje ze te studia beda fajne ;)) troche determinacji i checi a nihongo pojdzie jak po masle ;)))) wszelkie pytania na E-mail: [email]
Wpiszcie sobie w wyszukiwarce WSJO i poczytajcie o tej "cudownej" szkole
kto jest w grupie az03 wsjo poznan ? jak jest ?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa