Anglistyka na UŁ czy Uwr ?

Temat przeniesiony do archwium.
Chciałabym się dowiedzieć w którym z nich anglistyka jest na wyższym poziomie, jesli można wogóle rozpatrywaś te dwie uczelnie w kategorii 'lepsza anglistyka'.
Wiem, że na forum mozna znaleźć wiele informacji o uczelniach, ale bardzo bym prosiła aby studenci, ktorzy studiują na Uł badz na Uwr napisali o tym co im się tam podoba, a co nie. Czemu warto tam studiować, ale i takze o wadach. Może cos o kadrze ;], dodatkowych zajęciach itp.
Za wszystkie wypowiedzi i informacje serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
Po co zakładasz kolejny wątek? Znowu rozpęta się niezdrowa pseudodyskusja, bo jak wiadomo każda pliszka swój ogonek chwali, że zarzucę sloganem. Nie wiem, czy znajdziesz osoby, które studiowały zarówno w Łodzi jak i we Wrocławiu - to chyba najbardziej obiektywna z możliwych analiz porównawczych. Proponuję raczej reaktywować którykolwiek z wątków dotyczących wyżej wymienionych uczelni i tam pytać. Takie porównywanie uniwersytetów, niezwykle subiektywne i generalizujące wg mnie nie ma sensu. Pozdrawiam (:
Ps. Pytanie o kadrę jeśli chodzi o UŁ niedawno było na forum. Jak sama widzisz ile osób tyle opinii. Mam nadzieję, że dostaniesz się do nas i wyrobisz sobie swoją własną - będzie dla Ciebie najbardziej wiarygodna (: Pzdr! Aguś.
ok ;]
no ja też mam nadzieję, że się dostanę, ale do końca nigdy nic nie wiadomo.
Wątki o Uł poczytam ;], pseudodyskusji też nie lubię.

...i tak dziękuję za Twoje informacje na forum na temat anglistyki Uł, jesteś jedną z nielicznych studentek Uł która tu się udziela więc Twoje informacje sa cenne.
Zna ktoś może datę w ktorej lista rankingowa pojawi się w Internecie?
Ja wiem tylko, ze do końca lipca, ale dokladnej daty niestety nie znam i nie jestem pewna czy taka wogóle jest już ustalona.
Tak jak Agus powiedziala na forum raczej nie uzyskasz obiektywnej opinii. Poszukaj w archiwum albo na grupach dyskusyjnych Google. Pamietaj tez, ze filologia to taki kierunek, ktorego poziom determinowany jest przez samych studentow.
Na temat anglistyki UŁ nie ma jednoznacznie negatywnych opinii, dlatego tez moze po ogloszeniu wynikow, poprostu porownasz liczbe punktow potrzebnych, aby sie dostac i bedziesz wiedziec, gdzie trudniej bylo, co jest bardzo waznym wyznacznikiem poziomu.
Nie chce byc nie grzeczny i rozumiem, ze wybor anglistyki w tym momencie to sprawa priorytetowa, ale niektorzy moga miec juz dosc rozhisteryzowanych maturzystow, caly czas pytajacych o to samo, zamiast poszukac w archiwum. Nikt tez nie podejmie decyzji za Ciebie.
Na UWr jest trudniej sie dostać mimo, że jest mniejsza liczba kandydatów, ale jest tylko 60 miejsc,a w Łódzi 110.
Rozhisteryzowana maturzystą raczej nie jestem ;] i tymbardziiej nie szukam osoby, która podejmie za mmnie jakąkolwiek decyzję.
Przeciez w trudnosci dostania sie i ocenie poziomu zdajacych nie chodzi o statystyki, tylko o praktyczna liczbe punktow, od ktorej przyjmuja.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Au Pair