RAdom / Łowicz - how many points????

Temat przeniesiony do archwium.
Ile macie punktów składając dokumenty do Radomia / Łowicza. A jak to było rok temu. Ja jestem starą maturzystką, mam FCE na B - czy mam szansę zdać egzamin??? Napiszcie coś na temat NKJA w Radomiu i Łowiczu.
Pozdrawiam
Nie chce Cie zniechcac, ale nie stac Cie na filologie na uniwersytecie jakims? Uwazam, ze dzis konkurencja wsrod absolwentow filologii jest tak duza, ze moze warto byc ambitnym, natomiast kolegium jak to kolegium to jedynie szkolka, nie jestes nawet studentka a jedynie sluchaczka... Do tego gdzies na prowincji... Na pocieszenie dodam, ze osoby, ktore mialy FCE z A, B zwykle zajmowaly czolowe pozycje na liscie rankingowej w Ł., jednak nie wiem, jak to wyglada teraz tzn. konfrontacja z nowa matura. Tylko wiesz, tak globalnie, co oznacza dzis miec FCE... Przez 3 lata cudow nie zrobia...
hm co do lowicza to studiowalam tam rok i nie polecam poziom (jak na prowincje) dobry ale wykladowcy i ludzie koszmarni! mieszaja z blotem caly czas powtarzaja ze tu traktujemy cie po krolewsku gdzie w duzym miesci bylbys tylko numerkiem a jest dokladnie odwrotnie (wiem bo teraz studiuje w ukknja na uw) i btw wcale nie jstem sluchaczka jak to jest w kolegiach patronackich a pelnoprawna studentka
niestety nie wiem jak to jest z nowymi maturami i tym kolegium a szanse masz na pewno z tym lepiej powalczyc o cos wiecej
Witam:) Ja jestem z Łowicza i choć sama nie studiuję akurat w tutejszym NKJO to mam wielu bliskich znajomych bardzo zadowolonych z poziomu. Duzo wymagają, dużo nauczą. Często porównuje się je do czegoś jak liceum a, bo podobno studenci traktowani są prawie jak uczniowie a nie studenci. Dodam też że to NKJO nie ma już umowy z UŁ tylko UW, co oznacza że po 3 latach kontynuujesz naukę na UW. I o ile sie nie mylę masz magistra UW. In conlusion jest to bardzo dobra placówka jak na kolegia nauczycielskie, ale jasnym jest jak słońce, że nie tak prestiżową jak uniwersytety. Pozdrawiam
>po 3 latach kontynuujesz naukę na UW. I o ile sie nie mylę masz magistra UW.

Oczywiście nie masz mgr po trzech latach w Łowiczu :P, tylko po dodatkowych dwóch w Wawie, zeby nie było, że sieję tu jakieś głupoty :)

»

Pomoc językowa