na ukknja to jest tak:
1 rok luty-obserwacje w podstawowce (20h)
2 rok wrzesien-obserwacje w gimnazjum (20h)-jestem w trakcie
2 rok luty-obserwacje w lo (tez chyba 20h-nie pamietam)
3 rok chyba wrzesien-praktyki wlasciwe (tylko nie pamietam czy sp gim czy lo chyba 60h)
a co do papierkow to ukknja ma podpisane umowy ze szkolami w wawie (wszystkimi szczeblami) i oni wysylaja do mentora (nauczyciela prowadzacego praktyki) wszystkie dokumenty, studenci sa zobowiazani do odebrrania tylko kart praktyk i kart metodycznych na ktorych maja strescic wybrane lekcje, wczesniej studenci deklaruja gdzie preferowaliby jezdzic i sa przydzialani do odpowiednich szkol w grupach 4osobowych (na obs w sp byly w mojej szkole 3 grupy, teraz sa 2)
tak wiec jest luz tzn jeszcze zalezy do jakich szkol sie trafi, ta w ktorej ja obserwuje jest prywatna i katolicka, dzieciaki ogolnie w porzadku, czesc z adhd, full hajsu co widac po ciuchach, poza tym skoro dziecko jest w tak drogiej szkole to wiadomo ze starzy dziani, ale ja jestem bardzo zadowolona, w tej szkole pracuje niesamowity czlowiek ktory coraz bardziej przekonuje mnie do tego zawodu :) i juz nie boje sie praktyk ktorych kiedys tak bardzo chcialam uniknac :)