testy na fil.ang, plesae

Temat przeniesiony do archwium.
czesc, chcialabym dostac sie na fil. ang w tym roku, mysle ze zdecyduje sie na panstwowe uczelnie w Poznaniu, Toruniu badz Bydgoszczy, bardzo was prosze o jakiekolwiek testy z poprzednich lat, w sekreteriacie w bydg maja moze 2 testy to wszystko, w Toruniu tez podobnie. Pozatym po przeczytaniu niektorych pytan az mnie glowa boli, gdyz roznica miedzy brytyjskim a amerykanskim (ktorego nauczylam sie na kursach ESL w Stanach) jest przeogromna i mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze nadrobic braki w \"starodawnym brytyjskim\", z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc. Trzymajcie sie Marta. [email]
ok, to juz sie pochwalilas ze bylas w stanach...
>ok, to juz sie pochwalilas ze bylas w stanach...

Look who\'s talkin\' :P
no to sie teraz pochwaliles swoimi kompleksami, gratulacje, myslalam ze zyjemy w swiecie gdzie wyjazd do stanow nie jest az takim super wyczynem ktorym trzeba sie chwalic, bo ja nie odbieram tego w takich kategoriach, jest to calkiem normalne, ze ludzie w tych czasach podrozuja , ucza sie w innych krajach, wiem, powinnam napisac tylko kursy ESL, zorientowani wiedzieliby o co chodzi a ja nie otrzymywalabym takich odpowiedzi jak twoja i twojego poprzednika, pozdrawia was ktos kto byl w nowym jorku , lepiej wam? I co z tego ze bylam w stanach? Nie wywyzszam sie z tego powodu, bo dlaczego mialabym to robic? Prosilam tylko o jakas pomoc w poszukiwaniach testow na wyzsze uczelnie, bo wrocilam juz z tych waszych \"Stanow\". Take care dude.
>otrzymywalabym takich odpowiedzi jak twoja i twojego poprzednika,

Hej Marta, nie widzisz komu odpowiadam??? Patrz uwazniej na posty i tez zalaczaj kopie tego na co odpowiadasz, zeby bylo wiadomo. A moj nick to ironia do goscia powyzej....boyo o boyo, wszystko tym ludziom trzeba wykladac lopata.
Hej!
Poszukuję testów z AB na lingwistykę, ale chętnie przejrzałabym też testy na anglistykę, choć nie będę zdawać na ten kierunek w Bydgoszczy. Mogę w zamian przesłać Ci zeszłoroczny test na filologię ang. na UMK.
Bardzo mi zależy! Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa