AP krakow problem

Temat przeniesiony do archwium.
Mam maly problem. Otoz sprawdzilam wymagania dotyczace rekrutcji na stronie AP na kierunku filologia angielska ktory mnie interesuje. Mam jednak maly problem. Otoz ja zdawalam tylko podstawowy ang a tam wymagaja rozszerzonego.Na zlozenie podania o poprawe matury jest juz za pozno. Chodzi to ze znalazlam tam zapis, ze jak ktos z nowa matura nie wybral ang na maturze moze zdawac egzamin na uczelni. I tutaj pojawia sie moja konstrenacja. Gdyz ja wybralam ten pzredmiot ale nie na odpowidnim poziomie.Od kilku miesiecy pzrebywam w Wielkiej Brytanii, uczeszczam na kurs jezykowy i mysle ze mialabym szanse zdac dobrze ten egzamin tylko boje sie ze moga mnie do niego nie dopuscic.
Czy jesli mam mozliwosc pisania tego egzaminu do kiedy musze kazac taka chec i w jakiej formie? Istnieje mozliwosc wyslania podania przez internet? Jakie sa terminy??Bardzo prosze jesli wiecie cos na ten temat napiszcie!!
Będzie rejestracja internetowa na pewno, tak jak rok temu,i oczywiście będziesz mogła przystąpić do egzaminu, ale będzie Ci ciężej niż z maturą rozszerzoną byłoby, gdyż proporcjonalnie w tym roku przyjęli tak z 40 osób z matury, a max 6-8 z tego egzaminu.
sylwia wiesz moze kiedy w przyszlym roku rozpoczela sie rejestracja?? Wiesz moze dlaczego jest taka dysproporcja? Wynika to z tego ze ten egzamin nauczelni byl trudniejszy od poziomu rozszerzonego czy po prostu oni preferuja maturzystow z prawdziwego zdarzenia;)?
Troche mi sie przykro zrobilo ale na pewno chcialabym sprobowac
Dzieki
Siedzisz w Anglii, dasz sobie radę, spoko:D A rejestracja rozpocznie się gdzieś tak w czerwcu. Czemu taka dysproporcja? Bo dajmy na to podan z nowa maturą byccło z 1 tysiac a ze starą lub z nieodpowiednim poziomem było z 80 i oni proporcjonalnie do tego dają miejsca, do ilości złożonych podań, nie mogą tego na równo podzielić, jakby 1 tys byl matura i 1 tys podan Ci co przystepuja do egzaminu, to wtedy byloby po rowno, ale tak nie bedzie nigdy.
A co do egzaminu, to bedzie to cos innego niz rok temu, bo zmienily sie zasady przyjmowania na kierunek. I tak w tamtym roku zeby sie dostac trzeba bylo miec albo rozszerzona mature z angielskiego nowa, a jak sie nie mialo to byl tylko ustny, a teraz jest tak, ze nowa matura plus ustny, wiec ustny beda mieli wszyscy, wiec musza jeszcze dla nie posiadajacych nowej rozszerzonej dokoptowac egzamin jakis pisemny, moge sie w sekretariacie zapytac po swietach co to ma byc dokladnie i co oni planuję i Ci napiszę.
Pomyśl, że i tak masz przewagę na wejściu (według mnie), przystąpisz do ustnego, maturzysci tez, a piszą jak wół, że egzamin ten sprawdza predyspozycje fonetyczne m.in, a Ty będą w Anglii na pewno więcej już w tym polu wiesz. Jeżeli maturzysta ma nawet i z tej rozszerzonej 95%, to go nie przyjmą jeżeli zawali ustny, więc IMO nie masz się co bać:)