gdzie z matura podstawowa na filologie WLKP

Temat przeniesiony do archwium.
Znacie jakies szkoly do ktorych moglabym sie dostac z podstawowa maturą z angielskiego na ZAOCZNA filologie?
pozdro;*
nie dodałam że chodzi mi o Wielkopolske a najlepiej Poznań:)
chyba na zadna filologie nei przyjmuja z matura podstawowa. Believe me
na PWSZ w Tarnowie przyjmuja na filologie angielska z podstawowa matura;
wymagaja okolo 80% z podstawy

na pewno jest wiecej takich szkol
PWSZ Chełm - wymagane okolo 90 %
na WSJO sadze ze da rade, zwlaszcza ze tam jest jeszcze zdaje sie jakis egzamin
Nie wiem skąd masz takie informacje, ale są lekko nierzetelne.
Do Tarnowa przyjmują, a przynajmniej przyjmowali w tym i poprzednim roku od 96% z podst.:].Wiem bo sama tam studiuję, pozdrowienia;)
nie jestem pewien a propos tej szkoly w tarnowie, moja kumpela ostatnio zdawala majac podstawke i sie dostala, rzeczywiscie z pods. trzeba miec tak ok. 90%, ale taka mozliwosc dostania sie chyba istnieje;)
mam do Was pytanie wogole... ;P z angielskiego jestem dobry, jeden z najlepszych w szkole (wybaczcie ze sie chwale ale musze tak przedstawic sytuacje). Zdaje rozszerzony ang i nie wiem gdzie isc na studia. Jest kilka interesujacych filologii i uczelni, ale ciagle mam nieodparte wrazenie, ze sie nie dostane. Jest jakas filologia (oczywiscie uniwerek+dzienne) na ktora troche latwiej sie dostac?? Czekam na odp! Pozdro:D:D
a jezeli chodzi o anglistyke w sandomierzy, mysliscie ze tez da se dostac zpodstawowa..? oczywiscie w z wynkiem kolo 85-90%?
Zaoczne są w PWSH w gdyni ( szkola prywana ) wystarczy mieć zdaną maturę - nic więcej ;) chodz generalnie nie polecam bo szkoła jest do dupyyyy :D albo to studiowanie anglistyki zaocznie jest do dupyy :D
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Brak wkładu własnego