anglistyka torun

Temat przeniesiony do archwium.
ej-o co pytaja na ustnym-sa jakies zagadnienia???? zdawal ktos?
oo ten temat tez mnie bardzo interesuje, bo tak naprawde nie wiem czego sie na tym ustnym mam spodziewac, na stronie internetowej sa podane tylko jakies ogolniki
na umk ustny jest ok mila atmosfera niestety troche historii...reszta ok jesli nie boisz sie mowic
dlaczego niestety - studia na filologii to nie kurs językowy a studia humanistyczne, pytania kulturowe pozwalają wyłapać osoby z tej całej masy kandydatów, które interesują się nie tylko językiem jako takim, ale również jego historią, zwyczajami, itp. uważam że to bardzo dobry system...pozdro
p.s. z tego co wiem są również pytania ogólne - pewnie typu rola sportu w twoim życiu, czy co sądzisz o polskim systemie więziennictwa - wiec tu też można się wykazać
czy ktos ma jakies latest news :-) z \"życia UK and USA\" jakes wazne nazwiska itd w jednej kupie,żeby przesłać np na maila...?
no wlasnie, tez bym byla chetna... w ogole nie wiem o co moga zapytac oprocz historii, kultury, zreszta to bardzo ogolne tematy...
pisalam rok temu i pytaja roznie na pisemnym troche o geografie,literature, historie i polityke,niby latwe bylo ale szczerze mieszkajac w tym roku w akademiku nie majac tv :-) ani netu jestem kiepsko zorientowana w waznych osobistosciach \"anglojezycznych\"... rok temu pytali kto jest np doradca prezydenta usa w sprawach bezpieczenstwa,wtedy to byl banal bo sie tym w domu interesowalam a teraz nie wiem kto i gdzie sie czym w us i uk zajmuje poza premierem prezydentem krolowa i sekretarzem stanu :-) a moze nic nowego sie nie wydarzylo i nie mamy sie czym martwic :-) pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.