NKJO Cieszyn -TYLKO NIE TAM !!

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
wszystkich zainteresowanych tą szkoła bardzo proszę o dokładne zastanowienie się nad wyborem, nie jest tajemnicą że to kolegium jest tylko dla silnych psychicznie, i chyba na żadnej innej uczelni podobnego typu, nie wykańczają ludzi w ten sposób,wyścig szczurów , przesadna ambicja i chęć dorównania nie wiadomo komu .Prowadzi to często do skrajnego załamania nerwowego, depresji i utraty najpiękniejszych lat ... - bez przesady ...
Jeśli sie ktos wybiera i nie ma zamiaru tego brac do siebie ..prosze bardzo , ale ja mam czyste sumienie
PS. podobno są pogłoski że i tak maja tę szkołę likwidowac ..ciekawe dlaczego..
Pozdrawiam
znaczy ze co? uczyc sie kaza i to Ci sie nie podoba?
wyscig szczurów?! na uczelni chleb powszedni...
cóż... przetrwałam 1 rok:)
bez ani 1 najmniejszej poprawki choć było ciężko bo materiału i roboty bardzo dużo;)
Ale jakoś nie odczułam jakiś poważniejszych uszczerbków na zdrowiu psychicznym;)
Cieszyn spoko miasto choć trzeba je jeszcze trochę rozruszać;)
Imprezy są, ludzie w kolegium spoko, choc jak to zwykle bywa na uczelniach niekiedy rządzi niesprawiedliwość... i to wnerwia niesamowicie, ale nie jest źle...
Nauczyłam się bardzo wiele jak do tej pory;)
I liczę, że z NKJO wyjdę na całkiem niezłym poziomie:)
pozdrawiam
no... to fajnie... bo ja tam chyba w tym roku będe studentem.. i też będe się nauczał, żeby nauczać
wybacz ktoto , ale twoja wypowiedz to raczej zacheta dla ambitnych ludzi...
Ale chrzanisz. Straszliwie ;) to mówię jako weteran tamtejszy ;) nie odczuwa się presji i nie trzeba się uczyć straszliwie. Jasne, sesja może zabić tam (obserwuję po tych co zdawali) ale.. cały 1 i 2 rok zdały sesję a z pierwszego semestru 1 roku odpadły tylko dwie osoby. W tym ja ale miałem powody osobiste które nie pozwoliły mi zdać ;) teraz tam wracam to kick some asses there. I stwierdzam, ze to naprawdę dobra uczelnia. Zwłaszcza jeśli chodzi o ludzkie podejście do studenta.. znaczy słuchacza ;)
Boże, ktoto bez przesady........... moim zdaniem to średnia szkoła...poziom spada wraz z przyjmowaniem przez dyrektora coraz to słabszych wykładowców..... studenci stają się madrzejsi od wykładowców, a ci z kolei słabo przygotowują się do zajęć (naturally, there are a few exceptions;))
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia