stosowane 2007/2008

Temat przeniesiony do archwium.
Już nie mogę się rekrutacji, a Wy? Kto się wybiera na stosowane francuski z angielskim (lub jak kto woli żeby nie było sporów: angielski z francuskim) ? Może stworzymy jakąś wyczekującą grupę wsparcia ;)
Nikt, na prawdę nikt? Ok, więcej miejsca dla mnie :D:D:D
Języki stosowane: francuski z angielskim.
Czy rozmawiałaś z kimś kto tam studiuje?

p.s. Jeżeli jeszcze nie studiujesz na naszym kierunku to wiadome, że znasz jeszcze uczucie radości .
no ale co, że niby taki zły i straszny ten kierunek??????

już tu się parę osób na temat tego kierunku wypowiadało i wszyscy byli raczej zadowoleni. co jest z nim nie tak? no i żeby od razu kierunek wypierał człowieka z jakiejkowliek radości?:P

no, ale tak poważnie - serio jest tak źle? cos nie tak z poziomem? za wysoki? za dużo zajęć, źli wykładowcy/prowadzący, nieprzyjemne/trudne przedmioty?

z gory dzięki za informacje:)

pozdrawiam.
Nie jest źle!! A wręcz bywa fajnie :P Jest dość dużo zajęć i wiadomo, że zdarzają się przedmioty, które trzeba przejść i nie są proste, ale tak jest wszędzie. Wykładowcy są OK, chociaż też się zdarzają przypały :) Studia jak każde inne :) także polecam
służę pomocą, jak coś, mój nr gg to 7801602.
Poziom jest OK, tzn wiadomo z angielskiego wymagaja duzo jak na normalnej anglistyce, francuski jest od podstaw chociaz juz po roku masz opanowane wiecej niz podstawy :P Co do wykladowcow to zdecydowanie lepsza jest czesc od przedmiotow francuskich ... Ci od angielskich maja taki jakis swoj dziwny swiat a niektorzy daja oceny za nazwisko a nie za wiedze -_- (pozdrawiam Pania dr ..... :D Ci co studiuja beda wiedziec o kogo chodzi ;] ) Niestety najwiekszym minusem tego kierunku jest liczba godzin, jest ich 2 razy wiecej niz na jakiejkolwiek innej filologii poniewaz musimy realizowac calosc programu zarowno anglistyki jak i romanistyki. Ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, ludzie na roku sa zajebisci i ogolnie jakos dajemy rade, wlasnie jestesmy w trakcie sesji dzisiaj byl examin z francuskiego jeszcze nam zostalo jezykoznawstwo stosowane w piatek a pozniej tylko kampania wrzesniowa :D to tyle i naprawde nie przekonacie sie jak jest dopoki sami nie sprawdzicie, bo kazdy ma swoje indywidualne zdanie i inaczej postrzega wszystkie rzeczy.
hahaha taaaak, pozdrawiamy pania doktor;d szczególnie aktywni działacze kampanii wrześniowej;d nieeee no nie jest źle, zapraszamy ]:->
dowiecie się na przykład what the fuckin' sziszut is :D
a tak serio serio, plan faktycznie zawalony, francuski dużo przyjemniejszy (boże co ja mówię, szczególnie dzisiaj :o ) pozdrawiam;d
a i jeszcze jedno;d lubicie tikitaki i KASZTANKI;> jak nie, to radzę polubić ]:->
(odrobina szczęścia i zrozumiecie o co kaman;d)
mmmm KASZTANKI są w pyte (jak to mowi taki piszarz ) ew. as a metter of fact :D I was wondering what the fucking szikut is :D(opcjonalnie sziszut) ale i tak all of the sudden jest najlepsze :P ale pozatym nie ma sie czym przejmowac bo jest sympatycznie :D

BTW pozdrawiam VIP-owska ELYTE jezykow stosowanych, kampania wrzesniowa nam nie straszna :)
a tak w ogole to ten post byl piany pod wplywem alko wiec sorki za RAŻĄCE BŁEDY JĘZYKOWE !!! ... oooo tak tak tak nie ma nic gorszego nie napisac somethinK
no baaaaa, jak nie my to kto:D:D w końcu temat granicy nadal nie został do końca rozpracowany, musimy zostać!;d no i dziadkowych laci by mi brakowało błotnik już odpadł wiec ktos musi bronic honoru elyyyty nie;d
a pamietasz, jak sie pisze bikos??:D bo błędów merytorycznych ani faktograficznych generalnie nie było ale za mało sophisticated jak sadze:>:D
oczywiscie mialo byc as a matter of fact ;)
Spokojnie, ja się dowiedziałam wszystkiego co można zarówno u źródła, czyli u studenta, jak i przeanalizowałam plan. Wiem że jest cięzko, ale coś za coś, jakby 2 w1. Mój ang zarówno jak i francuski jest ok, więc myslę ze się jakoś dowlekę chociaż do konca 1wszego roku :D Biedne króliki doświadczalne, teraz my, następcy będziemy Was męczyć i błagac o notatki itd..
haha błagajcie błagajcie, ale nie ma nic za darmo:D:D hehehe
za darmo możecie dostać ew. notatki z literatury własnej produkcji dwójki najlepszych studentów chociazz nieeeee, bo to kiedys zostanie wydane i bestseller murowany;d
a tak na powaznie...nie chce ostudzac waszego zapalu oczywiscie, ale nasz angielski tez był ok;d przekonacie sie w pazdzierniku, ze tak wam sie tylko wydaje;d powodzenia oczywiscie i zapraszamy:))
Nasze notatki zachowaj az nie wydamy tej ksiazki :D

Co do koleznaki, ktora wybiera sie na ten kierunek ... nie ma sie czego bac, poziom angielskiego jest wyzszy niz byl wymagany na maturze, ale w koncu to sa studia i musisz sama spedzic czas nad ksiazka i pouczyc sie roznych gramatycznych kruczkow :) jednak wiele zalezy od wykladowcow, moze traficie lepiej niz my :P Ale ogolnie wrazenie jak najbardziej pozytywne
tak czytam sobie wasze wypowiedzi ale nie moge załapac o jaką konkretnie szkołe chodzi:D moze ktos mnie oswieci:) bede bardzo wdzieczna
jaka szkołe? gdzie tu w ogole padlo slowo szkoła ?? :)
hehe fajni ludzie na ILS sa:D
ale na KJS jest fajniej, szczególnie na wieczorowych - Ci którzy pracują jako tłuamcze to mają extra:D Niedośc, ze zarabiają i tłumaczą w tak młodym wieku to jeszcze cały czas łączą przyjemne z pożytecznym :)
szkoła;> hmm po tych postach można chyba pomyśleć, że zespół szkół specjalnych;d
no fakt, wrazenia calkiem pozytywne;d chociaz czasami sie zastanawiam, czy przypadkiem nie jest tak, że tylko my tak lajtowo do tego podchodzimy:>:D ale po co sie martwic niezdanym egzaminem? wazne, zebysmy wszyscy byli zdrowi;p;d
Nie jest zły ani straszny, czasem tylko męczący ;) Radzę czytać książki po angielsku w te wakacje i słuchać radia, a na pewno będzie dobrze :)
Nie jest zły ani straszny, czasem tylko męczący ;) Radzę czytać książki po angielsku w te wakacje i słuchać radia, a na pewno będzie dobrze :)
Kierunek szczególnie polecany osobom, które lubią się dużo uczyć i nie zależy im na tym, żeby mieć życie prywatne ;).
Ale wiecie... To taki elitarny kierunek.
Warto dodać, że przyjęto nas 56 osób, po pierwszej sesji zimowej ubyło nas 19 (część tych osób, mała zrezygnowała sama). Na innych kierunkach w Instytucie Romanistyki nikt nie odpadł w czasie sesji, która to właśnie u nas była z tego angielskiego, z którego byliśmy wszyscy OK. No ale te Rażące Błędy Językowe...

Pozdrawiamy Wszystkich Zapartych Przyszłych Studentów, którym przyda się ogromny dystans do tych studiów ;).
Dużo z Was się do nas wybiera?
a ktoś może coś wie o ILS na UW?
Racja, nie mamy wiele czasu wolnego, ale trudno się dziwić, skoro uczymy się dwóch języków... nie jestem pewna, ale chyba tylko tutaj uczą francuskiego od podstaw.
Czytam, czytam i się trochę przestraszyłam, mam nadzieję że przejde pomyślnie przynajmniej pierwszą sesję;)
Mam tak samo, jak Ty :-)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie