Gdzie najlepiej studiować Włoski

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktoś mógłby mi pomóc w znalezieniu odpowiedniego miejsca na studiowanie Języka Włoskiego?Może ktoś słyszał cokolwiek na temat
toruńskiej Italianistyki lub zintegrowanej z angielskim na WSJO?Bardzo proszę o pomoc!
ja mam zamiar próbowac dostać się na UMK na fil. włoską, ale strasznie szkoda, że tam można zrobić tylko licencjat. Podobno najlepsza italianistyka jest w Warszawie, a na WSJO poziom jest sredni - mówią, że jak ktoś bardzo chce to się nauczy :)
nie orientuję się za to jaki poziom jest w Toruniu. Słyszałam różne opinnie, może inni wiedzą więcej????
Ja nie słyszałam żadnych opinii na temat toruńskiej italianistyki i faktycznie szkoda,że można tam tylko zrobić licencjat.Będę próbowała także na WSJO,ale wolałabym do Torunia.Może orientujesz się w poziomie egzaminu ustnego z cywylizacji Włoch?Czy jest bardzo trudny?
zielonego pojęcia nie mam ale powiem ci, że diabelnie się boję, już na tym forum spotkałam się z przynajmniej 6 osobami chętnymi na toruńską italianistykę, umieram ze strachu, nic nie umiem, jedyną moją mocną (chyba) stroną jest angielski... a co wracając jeszcze do tego ustnego egzaminu to masz zagadnienia? jeśli nie to ci prześlę, tylko podaj maila
włoski na uniwerku wrocławskim!!!!!!!!!!!!najlpeszy!!!!
[email] Sluchaj czy moglabys mi przeslac te zagadnienia z gory dzieki. Polecam Jagielonke
Temat przeniesiony do archwium.