Uniwersytet Warszawski - studia językowe

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć ;) Po wakacjach czeka mnie 3 klasa... a co za tym idzie - matura! Moim marzeniem jest dostać się na Uniwersytet Warszawski ( biorę pod uwagę filologię angielską, tłumaczenia specjalistyczne i nauczanie j. angielskiego) . Zdaję ang roz matmę roz i niemiecki podst (polski również podstawowy) Czy ktoś mógłby mi przybliżyć próg procentowy jaki trzeba osiągnąć, by dostać się na podane kierunki? To dla mnie bardzo ważne - proszę Was o informacje ;) z góry dziękuję ;)
na tłumaczenia specjalistyczne warto zdawać oba języki na poziomie rozszerzonym.
progów punktowych nie podam, bo kiedyś były liczone tylko punkty za podstawę, teraz za rozszerzony są z korzystnym przelicznikiem, co sprawai, że maksymalna liczba punktów zwiększyła się znacznie i stara punktacja nijak się nie ma do nowej.
Dziękuję za informację ;) Na stronie UW było podane, że należy zdać polski (roz lub podst) oraz dwa języki (jeden podstawę i drugi na rozszerzeniu). Martwię się o polski, bo rozszerzonego nie chcę zdawać, po prostu nie czuję się na siłach. Myślicie, że jeśli zdam b.dobrze podstawowy to też będę miała szanse?
Mysle, ze niewiele osob bedzie zdawalo rozszerzony polski.
Też mi się tak wydaje :) Obyśmy mieli rację, bo naprawdę zależy mi na tych studiach. Ponawiam pytanie o próg procentowy? Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
Jeśli ktoś wie coś na ten temat, to proszę, pomóżcie...
Prosze, progi procentowe oraz liczba kandydatów na jedno miejsce:
http://rekrutacja.uw.edu.pl/index.php?display=statystyki0
Bardzo Ci dziękuję! ;) Analizując te zestawienia można zauważyć jak z roku na rok maleje liczba kandydatów ( nie tylko na poszczególne kierunki, ale ogólnie). W sumie to dla nas lepiej... Szczerze współczuję maturzystom z roczników wyżu demograficznego - wtedy dostać się dobre studia to naprawdę było wielkie osiągnięcie. Mimo wszystko te ok. 15 osób na miejsce ( na filologi ang na UW ) to i tak dużo - widzę ile jeszcze pracy mnie czeka... Może ktoś zna jakieś genialne sposoby na szybkie przyswajanie słówek i opanowanie gramatyki? :) Podzielcie się doświadczeniami ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia