>mg mam pytanie do Ciebie.
>czy do ustnych egzaminow przechodza wszyscy ktorzy uzyskali minimum 50
>% z egzaminow pisemnych?
Do egzaminow ustnych dopuszcza sie osoby, ktore z poszczegolnych egzaminow pisemnych uzyskaly 30 lub wiecej punktow. Czyli; 31 + 30 = dopuszczony, ale 45 + 27 = niedopuszczony.
>czy egzaminy ustne odbywaja sie w kolejnosci alfabetycznej? (bo tak
>podobno bylo w zeszlym roku)
Nie potrafie odpowiedziec na to pytanie, ale to mozliwe. Slyszalem tez, ze np. najpierw zdaja osoby przyjezdne, zeby nie musialy placic za dluzszy pobyt w Warszawie. Sa tez takie osoby, ktore zlozyly prosby o wyznaczenie lub niewyznaczanie terminu egzaminu w okreslonym dniu. W kazdym razie kolejnosc nie ma wplywu na sposob oceniania.
>czy komisja bedzie zadawala jakies dodatkowe pytania?jesli tak to jakie?szczegolowe dotyczace wspolczesnego swiata czy raczej cos w stylu pytan o moje hobby ,rodzine itd?
Egzamin ustny nigdy nie jest monologiem. Pytania moga byc rozne, ale nie nalezy oczekiwac, ze egzaminatorzy przerzuca sie z tematu o problemach wspoleczesnego swiata na ulubiona epoke historyczna i beda pytac tak samo dokladnie. Z mojego doswiadczenia wynika, ze pytajacy po prostu reaguje na to, co mowi zdajacy (Oh, that\'s interesting. Could you say something more about this book about algae you\'ve read?).
> a i kiedy beda dokladnie wyniki i gdzie mam ich szukac?czy na stronie kjs beda?
Najpozniej w sobote przed poludniem, ale pewnie wczesniej - jutro ok 18, moze. Wyniki maja byc dostepne na witrynie www.kjs.uw.edu.pl - nie wiem dokladnie, w ktorym miejscu witryny.