czy ktoś potrafi mi pomóc?NieWiemCoMamZeSobąZrobić

Temat przeniesiony do archwium.
nigdzie się nie dostałam!!!! i nie wiem co dalej... jesli zrobie sobie rok przerwy to moja edukacja zapewne się zakończy na niczym. filologia angielska odpłynęła jeszcze szybciej niż przypłynęła. czy ktoś może mi doradzić co w takiej sytuacji zrobić?? wiem że mój angielski nie jest taki super jaki chciałabym żeby był i dlatego boję się że jeżeli pójdę na studia prywatne, zaoczne, to mogę niemiło się zaskoczyć i wylecieć po roku lub dwóch... może lepiej jakiś kurs i spróbować za rok jeszcze raz??? ale pojawia się pytanie gdzie żeby było dobrze?? interesują mnie najbardziej kursy w województwie podlaskim... czy ktoś jest w stanie mi pomóc??? BLAGAM :( JEŚLI TAK TO ODPISZ POD ADRES [email]
masz jeszcze kilka opcji we wrzesniu sa dodatkowe egz do collegow, wkielchach na akademeie swietokrzyska (dobry poziom ang) i np do nkjo we wroclawiu chyba 15 wrzesnia,niestey wszedzies sa ustne,choc we wrocku je najlatwiej zdac chyba...ale to nie gwarantuje mca na dziennych,za to np na wieczorowych,z;lezy ile osob bedzie na mce
ergtet, ale Ty mowisz o naborze ponownym na dzienne ??
wejdz na strone http://www.nkjo.bialystok.pl/ i poszukaj, tam jakos sa poznej egzaminy ale nie wiem czy juz teraz tez nie jest za pozno...
w bialymstoku jest jeszcze jedna uczelnia gdzie mozez studiowac anglistyke(..choc nie polecam..) na cieplej. ale lepiej zrob sobie rok przerwy i wez sie za siebie, zapisz sie na kursy przygotwujace albo na korepetycje i duuzo sie ucz, a za rok zdasz bez problemu, i glowa do gory bo to tak naparwde nie koniec swiata. trzymam kciuki
rooddah napewno na aś w kielcach we wrześniu jest nabór na dzienne, a co do collegów to nie mam pojęcia :)
Poszukaj kolegium j.angielskiego, w którym egzaminy są później. Na pewno lepsze to niż kurs, bo będziesz miała zajęcia codziennie - pod warunkiem, że będzie to tryb dzienny, inny nie ma sensu. Za rok zdawaj ponownie. A wtedy, gdy za rok się dostaniesz, będzie ci łatwiej, bo pewne rzeczy, przynajmniej na początku będą podobne.
na akademi swietokrzyskiej jest chyba 50 czy 60 mc egzamin we wrzesniu odbywa sie pierwszy raz i test jest latwy przynajmniej byl rok temu latwy (ja mialam 123 pkt na 150 wiec chyba nie byl trudny) we wroclawiu sa egzaminy do Nkjo 15 wrzesnia tam jest 50 mc, kolegia w calej polsce oferuja od sierpnia do wrzesnia drugi lub 3 nabor
Zgadzam się całkowicie z Amused. To dużo lepsze od jakiegoś kursu, poza tym na kursie trudniej jest się zmobilizować. Oczywiście, studia dzienne. Kolegium albo drugi nabór gdzieś na anglistyce.
w radomiu jest bardzo dobry college pod patronatem uw,bezplatny po ktorym spokojnie konczysz studia na uw dostajac tytul magistra,egzaminy sa we wrzesniu i zwykle przyjmuja wszytskich ktorzy zdadza egzaminy nie ma specjalnego limitu jest w miare ruchomy ,dokladnuiej to chyba cos kolo 12 wrzesnia byl egz rok temu college polecany
poza tym za kurs bulisz kase... po co? o przerwie polecanej wyzej nie ma mowy jesli chcesz sie za rok dostac na anglistyke,chyba nie znam tak ambitnej osoby ktora siedzialaby w domu caly rok i sie uczyla,zreszta samemu ciezko sie uczyc nie masz mobilizacji i kogos kto czuwa nad Twoim postepem i ukierunkowuje czego masz sie uczyc czego nie,masz malo zrodel do nauki itd nie ma mowy o byciu w domu
Doskonałe kolegium języka angielskiego jest w Szczytnie.

Wstęp

Nauka w naszym Kolegium trwa 3 lata (6 semestrów) zarówno w systemie dziennym, jak i wieczorowym.

Absolwenci uzyskują dyplom licencjata i mogą kontynuować naukę zarówno w uczelniach patronackich, jak i w innych szkołach wyższych na uzupełniających studiach magisterskich.

System dzienny

Język angielski

Podstawą przyjęcia na studia dzienne na kierunku język angielski jest egzamin pisemny i egzamin ustny z tego języka. Oto harmonogram:

TERMIN I
07.07.2004 r. egzamin pisemy (test)
09.07.2004 r. egzamin ustny (po zdaniu egzaminu pisemnego)
TERMIN II
08.09.2004 r. egzamin pisemy (test)
09.09.2004 r. egzamin ustny (po zdaniu egzaminu pisemnego)

Planowana rekrutacja: 2 grupy po 18 osób

System wieczorowy

Język angielski

Podstawą przyjęcia na studia dzienne na kierunku język angielski jest egzamin pisemny i egzamin ustny z tego języka. Oto harmonogram:

TERMIN I
07.07.2004 r. egzamin pisemy (test)
09.07.2004 r. egzamin ustny (po zdaniu egzaminu pisemnego)
TERMIN II
08.09.2004 r. egzamin pisemy (test)
09.09.2004 r. egzamin ustny (po zdaniu egzaminu pisemnego)

Planowana rekrutacja: 1 grupa 20 osób

Wymagane dokumenty

Poniżej znajduje się lista wszystkich dokumentów jakie musisz zgromadzić i przygotować w celu ubiegania się o przyjęcie na studia w naszej uczelni.

świadectwo dojrzałości
zaświadczenie lekarskie o przydatności do zawodu nauczycielskiego
3 fotografie
kserokopia dowodu osobistego (w przypadku \"starych\" dowodów, kserokopia stron 1, 2, 3, 6)
kwestionariusz osoby na studia (do pobrania w sekretariacie kolegium, jak również dostępny do ściągnięcia z tej strony)
dowód wpłaty za egzamin/rozmowę
Wpłatę za egzamin/rozmowę w wysokości 70 zł należy dokonać na konto:

ZKN Szczytno
Nr 57 116[tel]

Opłaty można również dokonać w Sekretariacie Kolegium podczas składania dokumentów.

Wszystkie zebrane dokumenty należy złożyć w związanej teczce w Sekretariacie Kolegium do dnia 02.07.2004 r. (I termin) i do dnia 03.09.2004 r. (II termin) w godz. 8:[tel]:00.

Koszty

Kolegium jest szkołą publiczną stąd nie wnosi się opłaty za naukę (czesne). Nie dotyczy to jednak studiów wieczorowych.. Odpłatność za studia wieczorowe: 1500 zł / semestr.

Warunki mieszkaniowe

Wszyscy studenci mają zapewnione miejsce w Internacie, mieszczącym się przy ulicy Bolesława Chrobrego 12. Mieszkańczy Internatu korzystają z obiadów w internackiej stołówce. Kandydatów Kolegium spoza Szczytna zapraszamy na czas egzaminów do zamieszkania w Internacie.

Nasza uczelnia bierze udział w różnych programach międzynarodowych.

Tempus Redesign (1991-1994)
Tempus Primary Science (1994 1996)
Managment (1994-1996)
Phare SMART (1997-1999)
Socrates (1999-2001)
Argonautus of Europe (2[tel])

ZESPÓŁ KOLEGIÓW NAUCZYCIELSKICH

ul. Jana Kasprowicza 1
12-100 Szczytno
fax.(0-prefix-89) 624 35 81,
tel.(0-prefix-89) 624 31 45,
e-mail: [email]

Internat i księgowość ZKN
ul. B. Chrobrego 12,
tel. (0-prefix-89) 624 28 28

Warto spróbować. na pewno nie możesz siedzieć w domu i czekać. Pozdrawiam ciepło.
A to znalazłam na stronie MEN.

Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych
ul. Sienkiewicza 77
15-003 BIAŁYSTOK Spółka z o.o. \"Inter-Lingua\" język angielski dzienny
wieczorowy
zaoczny Uniwersytet Warszawski
język niemiecki dzienny
wieczorowy
2 Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych
ul. Ogrodowa 23
15-027 BIAŁYSTOK Luba Biesiekirska język angielski dzienny
wieczorowy
3 Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych
ul. Sikorskiego 4
43-300 BIELSKO-BIAŁA Jerzy Dec język angielski dzienny
wieczorowy Uniwersytet Śląski w Katowicach
język niemiecki dzienny
język francuski dzienny
4 Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych
ul. Bohaterów Warszawy 26
43-300 BIELSKO-BIAŁA
czy mozecie mi w tym pomóc ja bardzo was prosze ja napisze po polsku wy mi to przetłumaczycie
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Studia językowe