Mam prośbę do kogoś, kto studiuje/ studiowal amerykanistyke na UMCSie w Lublinie lub wie, jak ten kierunek działa. Otóż, od dawna planowałem wybrać ten kierunek studiów, jest to dla mnie coś w rodzaju wymarzonego kierunku, ale od dzisiaj mam ogromne obawy, czy w ogóle Amerykanistyka na UMCSie jeszcze intnieje- na stronie internetowej w dziale kierunki studiów jest podany ten kierunek: 'Filologia angielska w zakresie studiów amerykanistycznych' jako studia jednolite magisterskie, czyli tak jak czytałem wczesniej o jak oczekiwalem. Ale w dziale 'Przedmioty maturalne, które stanowią podstawę przyjęcia na studia' na rok 2008/2009 oraz tam, gdzie podane sa studia jednolite magisterskie nie ma w ogóle amerykanistyki! :/ Nawet anglistyka jest tylko jako 'Studia nauczycielskie' :/ W internecie znalazlem arkusz z wymaganiami przedmiotow maturalnych na rok 2005/2006 i tam wyraźnie było podane ze na Amerykanistyke (studia magisterskie) wymagany jest jęz. polski i ang. rozszerzony. Teraz nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji! BARDZO proszę o pomoc! :/