fr ang niem

Temat przeniesiony do archwium.
Hej jestem w trudnej sytuacji, dostalam się na UAM IFA, ale niestety jest tam obowiązkowy lektorat z niemieckiego. WSJO proponuje anglistykę z romanistyką. Czy warto poświęcić długie lata nauki francuskiego dla UAM? Błagam o pomoc i wasze opinie. Wiem że WSJO to szkoła prywtana ale z drugiej strony wszę dzie można się uczyć i być bardzo dobrym mimo ze poza UAM.
zostań na uam.
francuskiego zawsze możesz się gdzieś uczyć dodatkowo - dla chcącego nic trudnego.
Ale z drugiej strony będziesz mogła mieć dwie filologie w kieszeni
>Czy warto poświęcić długie lata nauki francuskiego dla UAM?
Nie wiem czemu wszystkim się wydaje, że francuki to cholernie trudny język, a jego nauka musi trwać bardzo długo. Powiem Ci z doświadczenia, że do swobodnej komunikacji wystarczą Ci 3, 4 lata intensywnej nauki. Weź jeszcze pod uwagę fakt, że tak naprawdę niewiele osób zna francuski na dobrym poziomie żeby się swobodnie dogadać, więcej osób stawia raczej na niemiecki. Dobra znajomość francuskiego może być \"kartą przetargową\" przy szukaniu pracy, a i nauka tego pięknego języka jest z pewnością znacznie przyjemniejsza niż nauka twardego i suchego niemieckiego. Ale decyzja nalezy do Ciebie! Pozdrowionka :)
niemiecki jest przydatny. coraz lepiej to widze wiec staram sie nadrobic zaniedbania.
A za te pieniadze ktore wydalabys na wsjo, spokojnie da sie nauczyc francuskiego.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa