I ROK w KJB UŚ (ang) - poszukiwani :)

Temat przeniesiony do archwium.
Nawiąże kontakt z ludźmi, którzy w tym roku, tak jak ja, rozpoczynaja nauke na w/w uczelni.
współczuje
ja rowniez ;)
czemu ?
czemu wspólczujecie??
a ja zamiast współczuć nawiązuję kontakt :))) moje [gg] :)
mało nas, mało nas....
Witam.. ja jestem na II roku w KJB, jakby jakieś pytania piszcie....
[email] ... 3manko
Hej Pitiae, chciałam napisać maila, ale coś chyba jest nie tak z Twoim adresem :/ Znajdzie się parę pytań do Ciebie... moje [gg] Pozdrawiam :)
Hej, mam pytanie do osób które w tym roku tez zaczynaja naukę w Kjb. Czy wiecie w jaki dzien i o której jest inauguracja?1 czy 4 pażdziernika? Wie ktos może czy jest juz plan?? Pzdr
Też bym właśnie się chciała tego dowiedzieć:) Wogóle jest jaka inauguracja, czy tez rozpoczyna się naukę z marszu ?
Mnie się obiło o uszy, że w piątek jest jakaś inauguracja, więc zajęcia zaczną się pewnie od poniedziałku. Ale dokładniej co gdzie i o której - niewiadomo :/
Dowiedziałam się, że 1 października zaczynaja się zajęcia, a 4 października jest inauguracja. Plan ma być w czwartek.
co sie wlaciwie robi na takiej inauguracji ? Jestem z I roku i dopiero wtajemniczam się w te sprawy:)
chyba nic sie nie robi, normalne rozpoczecie to jest, może nam dadza legitki, zobaczymy - też jestem ciekawa :D
Dzisiaj o 16 na stronie KJB miał być plan, linki są, ale do ściągnięcia nic nie ma
czesc...ja tez jestem na I roku...gr 2a ...zainteresowani moga sie ze mna skontaktowac przegg nr 2823188...:p
Ja mam takie pytanie: Czy na inaugracje trzeba być elegancko ubranym, czy można codzinne ciuchy włożyć ?
Ja mam takie pytanie: Czy na inaugracje trzeba być elegancko ubranym, czy można codzinne ciuchy włożyć ?
A ja mam pytanie do studentów tejże uczelni. Jak wam się podoba? Czy warto tam iść? Ciężko jest? Czego dokładnie się tam uczycie?
:) Informacje są mi potrzebne na przyszły rok :) Kiedy będę zdawać, a tą szkołę biorę też pod uwagę. I zastanawiam się czemu niektórzy piszą tu "współczucia"? Coś z tą szkołą nie tak? Czekam na odp. Pozdrawiam.
Też nie wiem czemu jedni piszą współczucia ...hmm. Jestem na pierwszym roku i bardzo mi się tam podoba :) Kadra naukowa jest bardzo sympatyczna (z malymi wyjatkami :P). W tym roku dorzucili blok przedmiotów filologicznych i tu tkwi jedyna wada, bo 3 x w tygodniu wszystkie grupy pierwszoroczniaków kończą przez to po 20. Ale da się przywyknąć i nie ma co narzekać, tylko żyć :)
Aha, uczą tutaj tego, co będzie Ci potrzebne do pracy w prężnie działających instytucjach, przedsiębiorstwach itp. Oprócz języka i ww. przedmiotów filologicznych (językoznawstwo, literaturoznawstwo, historia wybrancyh krajów) są też przedmioty takie jak prawo cywilne, prawo handlowe, psychologia w biznesie, propedautyka socjologii itd... NAprawdeę warto :)
A powiedz mi jeszcze czy egzaminy wstępne są na tych samych zasadach co na fil. ang. na UŚ? Są wogóle? Acha i czy ta szkoła jest płatna? Bo jestem trochę niezorientowana. I dzięki za te info :) Pozdrowionka
Szkoła nie jest płatna, bo jest to wydział jak każdy inny na usiu. No chyba że chodzi ci o studia wieczorowe. Jest tylko egzmin pisemny, ale nie wiem jak wygląda sprawa z nową maturą. Zobacz na stronie usiu. Egzminy z poprzednich lat sa bodajze do nabycia w sekretariacie.
Bardzo serdecznie Ci dziękuję za info :) Pozdrowionka
Co masz na mysli piszac te KJB to wydzial jak kazdy inny z wyjatkiem wieczorowych. Jakos gorzej tam jest?
No więc ja odpowiem. Nie chodzi o to czy wieczorowe są gorsze czy lepsze. Poprostu mowa była o tym czy za te studia się płaci. Noi odpowiedź była, że się nie płaci. Ale jeśli chodzi o wieczorowe to na wieczorowych studiach płaci się za naukę, ale tak jest wszędzie jeśli chodzi o wieczorowe. Pozdrawiam
a ja mam pytanie czy ma ktoś jakiekolwiek materiały na KULTURE KRAJÓW ANGLOJĘZYCZNYCH 1rok ??
[email]
Temat przeniesiony do archwium.