podwójny magister

Temat przeniesiony do archwium.
Co byście zrobili w mojej sytuacji. Ukończyłem filologię angielską. Przez 3 lata studiowałem na studiach licencjackich na państwowej uczelni, potem 2 lata studiowałem na studiach magisterskich na uczelni prywatnej. Wybrałem tę uczelnie, żeby było łatwiej i szybciej. W tej chwili dyplom magistra nawet tej prywatnej uczelni bardzo mi się przydaje, ale mam wrażenie, że mając ukończone studia magisterskie na państwowej uczelni miałbym większe możliwości.
Zastanawiam się więc nad podjęciem raz jeszcze 3 letnich studiów magisterskich na UW (ILS) ewentualnie na podyplomowych IPSKIT. Czy ma to sens? Co sądzicie?
Poszlibyśmy do pracy zamiast tracić kolejne 3 lata na studia, zwłaszcza jeśli miałyby to być studia dzienne. Co Ty w wieku 27-8 lat wpiszesz do CV? wieczny student? korepetycje? jakieś prace dorywcze, które w innych krajach wykonują 16-17 letnie dzieci?

Poszlibyśmy na te studia jedynie gdy mielibyśmy 90% pewności, że podwoją albo nawet potroją naszą wartość na rynku.
Dzięki za odpowiedź. Mam już w CV wpisane studia lic i mgr + 8 doświadczenie w pracy (wszystkie poziomy i grupy wiekowe). Po ukończeniu państwowej uczelni zmieniłbym sobie tylko nazwę w CV. Myślałem raczej o studiach uzupełniających zaocznych na UW.
Co do zarobków to masz rację, z pewnością te studia ich ani nie podwoją ani już na pewno nie potroją. Mam znajomych po państwowych uczelniach, nawet po zagranicznych i wiem, że nie zarabiają więcej ode mnie. Zawsze jednak ukończenie takiej uczelni może pomóc, szczególnie w tych czasach przy tak dużej konkurencji.
Osobiście uważam, że studiowanie drugi raz tego samego tylko dla papierka mija się z celem. Jeśli chcesz podnieść wykształcenie, może pomyśl o jakimś innym pokrewnym kierunku. W ogóle wydaje mi się, że teraz pracodawcy nie patrzą tak bardzo na wykształcenie, lecz bardziej na doświadczenie i umiejętności (ale mogę się mylic).
Inny pokrewny kierunek? Czyli jaki? Macie jakieś sugestie?
A co byś chciał w życiu robić? Tak przez najbliższe 5 lat, bo potem to i tak pewnie zawód zmienisz.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie