SWPiZ Łódź

Temat przeniesiony do archwium.
Witam wszystkich.
Idę na filologię angielską zaocznie na SWPiZ w Łodzi i chętnie nawiążę kontakt z innymi studentami rozpoczynającymi tam studia oraz przeczytam porady i opinie na temat szkoły, wykładowców itp...
Pozdrawiam
Witam!
Ja dzodzę na ten kierunek też zaocznie,ukończyłam pierwszy rok.Wykładowcy na ogół są przyjaźni i jak widzą, że ci zależy to zawsze pomogą.Nie jest łatwo i uczyć się naprawdę trzeba,no ale przecież to studia to musza wymagać:)
Pozdr
Hello!Pomocy!!!Ważne!Będe bardzo wdzięczna za pomoc-)
Mam pytanie do Ciebie,Alex.Od tego roku chciałabym zacząć studiować anglistyke w SWSPiZ w Łodzi.Zaocznie.najbardziej chciałam na Uł,ale tam sa tylko stacjonarne i wieczorowe(czyli zajęcia kilka razy w tygodniu),a ja juz jedne dzienne-mgr mam,i teraz moge tylko zaocznie,wiadomo-praca.Interesuje mnie:
1 kto wyklada2?czy zajęcia odbywają sie w piatki?3 jaki jest poziom na I roku?FCE?4 Czy zajęcia sa ciekawe?Jakie egzaminy sa w sesji zimowej?A jakie latem?5 czy na poczatku przezywa się szok językowy?
Jestem nastawiona na nauke,zdecydowanie.Ale chciałabym,zeby bylo ciekawie,praktycznie i aby byly rozsadne wymagania,a nie kosmiczne szczegóły,które po czasie okazuja się nieistotne (piszę z kilkuletniej perspektywy kiuletniej po studiach)
Dzięki z góry.Z niecierpliwośćią czekam na odp.
Alex!Cztlałam Twoje zastrzeżenia co do pnja, na czym polegał problem?Dlaczego źle ten przedmiot jest nauczany?Czy przeniosłas sie do WSHE?Z ostatniego wpisu wnioskuje,ze wszystko zaliczone?A dlaczego napoiałas,że z wymową masakra?Odpisz proszę,bo jestem w ferworze podejmowania decyzji,co do anglistyki.Czy w WSHE myżlsz,że jest łatwiej,ale mniej sensownie?Czekam na odp.Pozdrawiam-))
A może ktoś inny z WSPiZ moze pomóc i odpowidzieć na moje pytania?A czy jest ktoś z WSHE?Czy w obydwu szkołach jest podobnie?Dajcie znać!!!!Pliz
Ja tez sie wybieram w tym roku na zaoczna anglistyke do SWSPiZ i chętnie dowiedzialabym sie jak tam jest,jak wykładowcy i poziom;)
Temat przeniesiony do archwium.