który słownik?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Od października zaczynam studiować filologię angielską. W związku z tym, chyba najwyższy czas, żeby kupić porządny słownik angielsko-angielski. Tylko mam dylemat, które wydawnictwo: Cambridge czy Longman?
Cambridge Advanced Learner's Dictionary - 3rd Edition... wersja elektroniczna jest dołączona do tej "tradycyjnej" i szczerze powiedziawszy tylko z niej korzystam, bo kartkowaniie słownika w poszukiwaniu takiej ilości słówek jest po prostu nie do przeskoczenia;) mysłe, że powinnaś/powinieneś też na stałe zaprzyjaźnić się z serwisem ling.pl;))
ja mam Oxford Advanced Learner's Dictionary-7th Edition -bardzo dobry słownik polecam
Longman Pronunciation Dictionary-Wells- ten też będzie niezbędny, nie tylko na fonetyce
Wszysttkie te słowniki są dostępne on-line, w nieco okrojonej wersji w stosunku do tej na płycie, ale można sobie porównać hasła. Nowe 5 wydanie Longmana jest najlepsze. Było już o tym kilka wątków na tym forum więc skorzystaj z wyszukiwarki.
Ja mam Webstera i moim zdaniem też jest ok, ale oczywiście nie ma to jak ling.pl;]
Dziękuję, już kupiłam:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Szkoły językowe