Na co kłaść nacisk? Doradźcie

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć mam pytanie. Chodzę dopiero do liceum mam jednak plany, aby w przyszlości studiować w GB. Chciałabym jednak realnie ocenić swoje szanse dostania się na tamtejszy uniwesytet. Zwracam się do osób, które mają już jakieś doświadczenia w tej dziedzinie. Czy powinnam uczyć sie ze wszystkiego po trochu (jak to sie w Polsce zwyklo robić:) czy powinnam kłaść nacisk na przedmioty, które mnie interesują (w moim przypadku angielski historia wos-humanistyczne) i rozwijać te dziedziny? Czy jednak przy procesie rekrutacyjnym patrzą na całe swiadectwo, czy na oceny z przedmiotów mających związek z wybranym przeze mnie kierunkiem studiów. Zależy mi na tym aby przyjęto mnie, wiec byłabym wdzięczna za wszelkie odpowiedzi osób będących w temacie.
I jeszce jedno w internecie znalazłam, że dla studentów z państw UE nie ma ograniczeń co do ilości godzin pracy czy to prawda?Orientuje się ktoś?Osobiście byłam przekonana, że limit wynosi 20 godz/tyg a znalazłam to na następującej stronie:

http://www.bpik.us.edu.pl/kariera/studia_w_uk.html

Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam.
No co z wami ludzie:P Orientujecie się za pewne co nie co jak to wygląda, więc doradźcie jak proszą:). pozdro

« 

Business English