Cześć wszystkim!!!
Jeśli zastanawiacie się nad wyjazdem na studia do Danii, to bardzo polecam.
Ja dostałem się tutaj za pośrednictwem firmy perfekt (jestem z nich bardzo zadowolony- dostałem wszystkie potrzebne mi informacje, nie tylko o samej uczelni ale również o tym co dzieje się poza nią). Jeśli boicie się o swój angielski to gwarantuje wam, że znajdą się tutaj ludzie, którzy mówią słabiej od was. Załapiecie szybko jeśli nie macie teraz wielkich problemów. Kilka nowych słówek w każdy dzień i będzie ok.
Kończę właśnie pierwszy rok w Aalborgu na NOEA (marketing management) i naprawdę jest ok. Nikt nie zmusza was do wkuwania teorii na siłę. Wszystko co robicie to praktyka- prawdziwe sytuacje, które wy musicie rozwiązać. Praca odbywa się w 90% w grupach więc można czuć się bardziej swobodnie jeśli nie potraficie sami czegoś rozwiązać. Z resztą i tak wykładowcy są na tyle pomocni, że jeśli będzie trzeba to poświęcą Wam swój wolny czas.
Jak ktoś trenuje sport, to można kontynuować to tutaj- jest bardzo dużo klubów sportowych z różnych dyscyplin sportu. Ludzie są wyluzowani, wyrozumiali i z chęcią każdy pomoże wam z jakimkolwiek problemem.
Uzbrajajcie się w optymizm, dobry humor i pamiętajcie, że pierwszy krok jest najważniejszy a później już z górki ;)
POZDRAWIAM