studia w Danii

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
czesc. mam jedno pytanie co do studiowania w danii. chcialby studiowac cos zwiazanego z ekonomia czy zarzadzania. slyszal o Copenhagen Business School. czy ktoś coś wie na ten temat, albo o danii?
chcialbym tam zrobic cale studia, a nie jakis program na rok...

dzieki
Czesc!! wiem duzo apropos copenhagen bussiness school,poniewaz wyslalam tam papiery(koniecznie przed 15.03) jezeli chcialbys jakies konkretne info,to moj mail: [email] pytaj o co chcesz.napewno Ci odpisze!!!! pozdrowienia !!!
nareszcie... juz skorzystalem ;)
w Alborg jednzm slowem albo dwoma, nauka zadna, jezyk bez problemu, pelno imprez, latwy ***
ja polecam Uniwersytet w AARHUS - super uczelnia, swietne miasto...

ehh az lezka sie kreci do wspomnien;)

pzdr.
hej!!
chcialabym zapytac czy mieliscie jakiekolwiek problemy zwiazane ze studiami w Danii??
dzieki!!
zadnych problemow
mr julek. czy moglbym prosic o jakies namiary? gg? mail? bylbym wdzieczny.
pilne!

moje [gg]
mail [email]
widze ze znowu musze czekac pol roku na odpowiedz. lol...
Przeprowadzam badania na temat traktowania studentow na polskich i zagranicznych uczelniach.Macie ochote wziasc w nich udzial jesli tak to prosze o kontakt(chodzi o uzupelnienie ankiety)

[email]

Z gory dzieki
Ja znam firmę przez którą można się dostć na studia ekonomiczne w Danii

Jest osiem Międzynarodowych Programów Szkolnictwa Wyższego Danii realizowanych w języku angielskim jest dostępnych dla studentów zagranicznych o odpowiednich kwalifikacjach.

Studia są bezpłatne dla wszystkich studentów z UE. Super, nie?

Więcej informacji można znaleźć na stronach:
http://www.skills.pl/studia_w_Danii.htm i http://www.skills.pl/study_in_Denmark.htm
Ja się wybieram! Warto z tej okazji skorzystać!
znam cbs bo chodze tam na imprezy
generalnie szkola ladna ale jezeli chodzi o nauke to sie nic tam nie nauczysz jak zresztą we wszystkich szkolach w danii
bo w tym kraju edukacja jest na bardzo slabym poziomie
wiec odradzam danie jak najbardziej
nie ma problemu z dostaniem sie na studia w dani bo poziom jest bardzo slaby w szkolnictwie w danii
odradzam szczerze
witam
szczerze odradzam te programy
bo to tylko farsa bo sam jestem na tych programach
zle organizowane zajecia i to nie sa nawet studia tylko studium a to jest roznica
a zresztom sami sie zastanowcie czego mozna sie spodziewac skoro nauka jest bezplatna
Hej,

Moje kolezanki wyjechaly za posrednictwem www.studiujwdanii.pl sa na Teh Business Academy, Aarhus Business College w Aarhus oczywiscie.
Ja w tym roku tez sie wybieram - robie mature.
Dwie sa po maturze i jeszcze jednej siostra po mgr w Polsce.
Za zadowolone - studia inaczej niz w Polsce - nie trzeba wkuwac definicje - tylko duzo projektow, pracy w grupie, praktycznych zadan -czyli to co w pracy potem jest potrzebne.

Nauczyciele przyjazni i pomagaja, nauka - poziom dobry, wiele dziewczyny sie ucza.
Do tego fajna uczelnia i pracuja sobie wieczorami i same sie utrzymuja - zadowolone!

Po prostu trzeba sprobowac a nie narzekac.
co to jest cbs? kto sie wybiera do aalborga?
a Ty do noea?
ja do NOEA chcialem z przyjacielem. ale jeden nie przeszedł tych rozmow pozytywnie. wiec teraz chyba bedzie Minerva.
chodz do Horsens :) co sam bedziesz jechal!
chcialabym zapytac co wymagamaja na uczelniach w Dani jakbym chciala isc tam na studia od razu po maturze, sa jakies egzaminy?
??
UU dawno tu nie zagladalam. Nie ma egzaminow, sa rozmowy kwalifikacyjne i eweentualnie test jezykowy (angielski) - ja tam mialam.

A wymagania masz tu:
http://www.studiazagranica.pl/strona.php?m=studiowanie&p=dania&co=kryteria
ale jak ma sie cos slabiej, to tez warto skaladac, bo jest rozmowa i mozesz udowodnic, ze mimo slabszej oceny sie nadajesz i moga Cie przyjac.
Hej, w tym roku składam papiery na uczelnie w danii na Marketing Management Roskilde Business College lub Marketing and Management Communication BUSINESS ACADEMY COPENHAGEN I zastanawiam się czy szukać akademików czy jednak wynająć mieszkanko. Planuje jeździć własnym autkiem tam, bo slyszalam ze transport jest drogi. Kto ma podobne plany ???
namiary [email] [gg]
czesc chce wyjechac na studia do Danii w 2010 roku czyli teraz maturka obowiazkowa matma;/A konretnie to jedna z tych uczelni
Roskilde Business College
Business Academy Aarhus, Aarhus Business College
VIA University College School of Technology and Business
lub do kopenhagi ale widze ze www.studiujzagranica.pl nie ma podpisanej z nimi umowy, wienc do konca niewiem jeszcze. Cheę iść na kierunek
Marketing Management lub
Market Economist i niewiem który kierunek byl by ciekawszy i ktora uczelnia wiecej oferuje a która mnie i ogolnie jakie to miasta i jak sie w nich zyje i jak jest z praca?prosze o odp
Może mi ktoś powiedzieć czy Aarhus University jest jakoś powiązany z Aarhus Technical College?? Czy tylko są w tej samej miejscowości? Uniwersytet występuje na szczycie rankingów a ta druga szkoła boję się, że nie należy do najlepszych, o jako takim poziomie??
Chciałbym w tym roku rozpocząć studia w Aarhus i w związku z tym
mam pytanko-czy wiecie może jak wygląda sytuacja ze znalezieniem pracy?
Angielski znam biegle, jednak czy to wystarczy?
Chciałbym taz tam studiować,ale niestety muszę sam się utrzymać a bez
pracy bedzie to niemożliwe;/
Mój mail: [email]
Zdecydowanie polecam studia w Danii. Zupełnie inna bajka niż studia w Polsce. Jestem na drugim roku BA(licencjat) in International Communication and Multimedia na Aarhus University-Institute of Business and Technology w Herning. polecam odwiedzić hih.au.dk lub polska.hih.au.dk rekrutacja na ten rok już sie zakoczyla ale zawsze mozna za rok.
Witam! Czy dowiedziałeś się więcej na temat Uczelni?
Cześć wszystkim!!!
Jeśli zastanawiacie się nad wyjazdem na studia do Danii, to bardzo polecam.
Ja dostałem się tutaj za pośrednictwem firmy perfekt (jestem z nich bardzo zadowolony- dostałem wszystkie potrzebne mi informacje, nie tylko o samej uczelni ale również o tym co dzieje się poza nią). Jeśli boicie się o swój angielski to gwarantuje wam, że znajdą się tutaj ludzie, którzy mówią słabiej od was. Załapiecie szybko jeśli nie macie teraz wielkich problemów. Kilka nowych słówek w każdy dzień i będzie ok.
Kończę właśnie pierwszy rok w Aalborgu na NOEA (marketing management) i naprawdę jest ok. Nikt nie zmusza was do wkuwania teorii na siłę. Wszystko co robicie to praktyka- prawdziwe sytuacje, które wy musicie rozwiązać. Praca odbywa się w 90% w grupach więc można czuć się bardziej swobodnie jeśli nie potraficie sami czegoś rozwiązać. Z resztą i tak wykładowcy są na tyle pomocni, że jeśli będzie trzeba to poświęcą Wam swój wolny czas.
Jak ktoś trenuje sport, to można kontynuować to tutaj- jest bardzo dużo klubów sportowych z różnych dyscyplin sportu. Ludzie są wyluzowani, wyrozumiali i z chęcią każdy pomoże wam z jakimkolwiek problemem.
Uzbrajajcie się w optymizm, dobry humor i pamiętajcie, że pierwszy krok jest najważniejszy a później już z górki ;)
POZDRAWIAM
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |