Rekomendacja

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam pytanie co do rekomendacji potrzebnej do aplikacji UCAS. Mógłbym zdobyć bardzo dobrą rekomendację od dyrektora z mojego liceum. Koleś jest całkiem spoko i mnie lubi bo się udzielam w szkole. Niestety odchodzi już z naszej szkoły i jeżeli chcę dostać od niego rekomendację to muszę to zrobić w tym roku. Moglibyście napisać co powinien zawrzeć w tym piśmie? Do tego jakiś podpis/pieczątka szkoły? To będzie musiał później przetłumaczyć tłumacz przysięgły? Dodam, że nie jestem w zbyt dobrych stosunkach z wychowawcą, ale może do stycznia coś się poprawi.

Proszę o szybką odpowiedź!
Żadnej pieczątki, żadnego tłumacza przysięgłego. Żeby aplikować przez UCAS wypełniasz na ich stronie formularz i jest tam dział 'references'. Tam wpisuje się email osoby, która ma Ci wystawić referencje. W ten sposób się skontaktują z UCAS, a referent wpisuje w formularzu cały tekst - także Ty zasadniczo go nie widzisz. Tekst musi być oczywiście w jęz angielskim.
Jest jeszcze druga możliwość, referent może Ci napisać całe referencje, a Ty możesz je przetłumaczyć lub dać do tłumaczenia komuś kompetentnemu, w UCAS podać drugi swój adres email i w ten sposób dostać się do tej części formularza bez fatygowania dyrektora. Także w sumie on może napisać Ci te referencje teraz, później możesz je tylko wkleić. Albo po prostu poprosić go o namiary, żeby w przyszłym roku napisał Ci te referencje. A co tam musi się znaleźć - te informacje możesz znaleźć na stronie UCAS. A w ogóle najlepiej poprosić o referencje kogoś kto nie tylko Cię zna i może o Tobie powiedzieć dobre rzeczy, ale tez kogoś, kto taki list polecający komuś już pisał.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa