Studia 2012/2013

Temat przeniesiony do archwium.
Do 15 października tego roku trzeba wszystko załatwić i składać podania. Ktoś się wybiera na studia do UK ;) ???
do 15 października owszem, ale nie na wszystkie kierunki, głównie kierunki medyczne, artystyczne i Oxbridge. reszta do stycznia.
Racja, ja składam do 15 stycznia. Najchętniej wybrałabym się na studia do Szkocji, szczególnie interesuje mnie University of Edinburgh, oprócz tego rozważałam Univ. of Dundee oraz Uniwersytet Walijski w Aberystwyth. Muszę jeszcze sprawdzić kilka innych uniwersytetów.
A Ty na co się wybierasz?
Cytat: Angoisse
Racja, ja składam do 15 stycznia. Najchętniej wybrałabym się na studia do Szkocji, szczególnie interesuje mnie University of Edinburgh, oprócz tego rozważałam Univ. of Dundee oraz Uniwersytet Walijski w Aberystwyth. Muszę jeszcze sprawdzić kilka innych uniwersytetów.
A Ty na co się wybierasz?

Ja się nie wybieram, już się dostałam w tym roku na Dundee University. Chciałam tylko sprostować datę aplikacji. ;)
ALe ja się wybieram, więc jak chcesz to napisz do mnie na [gg]
no ale to może napiszesz tu, bo następna osoba może szukać tych samych informacji, a po co się powtarzać.
ja się wybieram ;) myślę o chemii, inżynierii chemicznej
Witajcie! Ja także się wybieram. Z racji podniesienia czesnego, Anglia raczej odpada. Raczej na 100% na I miejscu będzie u mnie Robert Gordon University w Aberdeen w Szkocji. Wybieram się na Media. Po wakacjach mam zamiar zacząć robić przymiarkę do pisania PS'a, ale trochę mnie to przeraża ;)

Oliwkowa-Oliwka, na jaki kierunek się dostałaś? Jaki miałaś warunek i co zdawałaś na maturze?
edytowany przez damian81293: 11 lip 2011
Cytat: damian81293
Witajcie! Ja także się wybieram. Z racji podniesienia czesnego, Anglia raczej odpada. Raczej na 100% na I miejscu będzie u mnie Robert Gordon University w Aberdeen w Szkocji. Wybieram się na Media. Po wakacjach mam zamiar zacząć robić przymiarkę do pisania PS'a, ale trochę mnie to przeraża ;)

Sprawdz dokladnie ile Aberdeen bedzie chcialo w przyszlym roku za czesne....
Za studia w Szkocji płaci SAAS.
Oliwkowa-Oliwka, na jaki kierunek się dostałaś? Jaki miałaś warunek i co zdawałaś na maturze?

Dostałam się na English and Psychology, zdawałam rozszerzone: angielski, polski, historię sztuki.
Cytat: oliwkowa-oliwka

Dostałam się na English and Psychology, zdawałam rozszerzone: angielski, polski, historię sztuki.

Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Kiedy wiem, że już na 100% się dostałem na uniwersytet? W dzień otrzymania wyników z matury i jeżeli warunek został spełniony?
Cytat: oliwkowa-oliwka

Mam jeszcze do Ciebie pytanie. Kiedy wiem, że już na 100% się dostałem na uniwersytet? W dzień otrzymania wyników z matury i jeżeli warunek został spełniony?

Tak.
Za studia w Szkocji płaci SAAS.

...i powiedz mi ze to jest gwarantowane na przyszly rok, jak byla mowa ze w Szkocji bedzie tak samo jak w Anglii....trzeba sprawdzic...
Na British Council piszą, że podwyżki dotyczą tylko Anglii. Jeżeli SAAS miałby zawiesić swoją działalność, to chyba by poinformowali chętnych na studia troszeczkę wcześniej, bynajmniej takie jest moje zdanie.
Na British Council piszą, że podwyżki dotyczą tylko Anglii. Jeżeli SAAS miałby zawiesić swoją działalność, to chyba by poinformowali chętnych na studia troszeczkę wcześniej, bynajmniej takie jest moje zdanie.

Ja czytalam, ze w Szkocji w przyszlosci beda 2 taryfy - dla tych ktorzy mieszkali w Szkocji przez 3 lata i dla innych. Najlepiej wyslij email do nich - wtedy bedziesz pewny.
http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/scotland/8626190/9000-fees-for-English-in-Scotland-could-make-funding-shortfall-worse.html
Ja też prawdopodobnie, jeżeli wszystko dobrze pójdzie, wybieram się na studia do Anglii :) Dokładniej planuję genetykę w Sheffield. Zobaczymy czy się uda ;)
Temat przeniesiony do archwium.