Cytat: athete
Cześć, moim marzeniem są studia w college w USA. Nie wiem jeszcze na jakim kierunku, ale moim jedynym celem jest sport. W Polsce gram w football amerykański, obecnie mam 17 lat. Wiem, że football zalicza się do sportów NCAA. Problem jednak polega na tym, że nie pochodzę z bogatszej rodziny, aby moi rodzice w przyszłości mogli mnie utrzymać. Tu pojawia się pytanie. Czy jest możliwość dostania stypendium sportowego dla chcącego uczyć się w college, który przy okazji oddaje się wiernie jednemu z sportów NCAA?
Proszę o odpowiedź, czy istnieje jakakolwiek szansa, co muszę dokładnie zrobić, co być może źle zrozumiałem i co powinienem jeszcze wiedzieć. Wierzę że pomożecie, ponieważ jest to jedno z moich marzeń. Pozdrawiam i czekam.
Studentom międzynarodowym bardzo ciężko dostać stypendia, a nawet jakby to raczej nie jest to całe czesne, tylko jakaś tam część. Wyjątkiem są uczelnie need-blind i full-need, tam dostaniesz wszystko. Wiadomo, trochę ciężko się dostać, ale próbuj. Ivy League czy nie, szukaj uczelni i negocjuj bezpośrednio z nimi, na ile ich Twoje wyniki zadawalają i jakie stypendium mogli by Ci dać. Popytaj też w NCAA, na pewno mają tam jakichś doradców, którzy powiedzą od czego całe takie szukanie uczelni zacząć. Powodzenia!