Który uniwersytet wybrać w UK?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć! Dostałem conditional offers od uniwersytetów w Portsmouth, Hull, Teesside, Greenwich oraz Leicester. Może ktoś powiedzieć cokolwiek na temat tych miast? Czym się kierować przy decyzji? Najbardziej mnie przekonuje chyba lokalizacja Greenwich, tuż obok serca Londynu, wiadomo największe możliwości itp., ale za to ceny wyższe. Z góry dzięki za pomoc ;)
tak jak już napisałeś, zwróć uwagę na koszta życia, na to, jakie dane miasto jest (duże, małe, nastawione na studentów, dziura czy metropolia, jak łatwo znaleźć pracę na czas studiów - zależy czego oczekujesz), poprzeglądaj rankingi jak dane unis stoją pod względem Twojego konkretnego kierunku - nawet bardzo dobry ogólnie uni może być słaby pod kątem danego wydziału. zorientuj się jakie będziesz miał połączenia z miejscem zamieszkania w Polsce, bo jednak jakoś do domu od czasu do czasu trzeba się dostać. na końcu poprzeglądaj zdjęcia campusów, miasta, może coś od razu Cię zachwyci lub odrzuci. co chcesz studiowac?
edytowany przez oliwkowa-oliwka: 15 cze 2012
Na trzech z w/w Mechanical Engineering, a pozostałe dwa to Electronic and Electric Engineering. Połączenie z Polski do każdego z tych miejsc nie jest dużym wyzwaniem. W każdym z tych miast znaleźć można ciekawe i nieciekawe miejsca. Jak znaleźć informacje na temat uplasowania danego kierunku względem innych uniwersytetów? Dziury raczej omijam, to już przed rekrutacją wziąłem pod uwagę i miasta, które wymieniłem mają minimum 200tys.
Cytat: fabcio7
Jak znaleźć informacje na temat uplasowania danego kierunku względem innych uniwersytetów?

http://www.guardian.co.uk/education/series/university-guide-2012-subjects
http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankings?s=Electrical+%26+Electronic+Engineering
pewne punkty na pewno będą się różnić między rankingami, ale jakieś różnice na pewno dojrzysz. możesz też poprzeglądać strony unis pod względem tego, co będzie Cię interesowało podczas studiów (sport? siłownia? basen? societies? super unia studencka?)
zapomniałam o MEGA ważnej rzeczy. przeglądnij dokładnie profile wykładowców na stronie swoich wydziałów, zobacz, czym się zajmują, jakie badania prowadzą pod kątem tego, czy chciałbyś z nimi potencjalnie współpracować i pisać później pracę dyplomową.
Wielkie dzięki za bardzo pomocną odpowiedź! Może jeszcze ktoś był lub wie coś na temat tych miast? Byłbym wdzięczny za jakąkolwiek informację.
Możesz wejść na thestudentroom.co.uk , następnie poszukać danego uni i poczytać posty/użyć wyszukiwarki do znalezienia interesujących kwestii :)
Temat przeniesiony do archwium.