Middlesex University w Londynie.

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, Hej! Chciałabym się dowiedzieć czy ktoś z was wybiera się w roku szkolnym 2012/2013 na Middlesex ? W grupie zawsze raźniej, więc integrujmy się ;)
Hej ja wybieram sie od tego roku na MDX:) na co konkretnie idziesz? Byłas juz na tym uni, fajnie jest?
Ja się waham czy iść czy nie... CHodzi mi o to, że MDX nie należy do najlepszych uni w uk i nie wiem jak bedzie z praca pozniej... CO prawda nie jest tez tak nisko w rankingach jak np metropolitan uni...Znasz kogos kto tam studiowal lub studiuje? opowiedz cos np.co cie przekonalo zeby isc tam.
Ja sie powoli przekonuje ale musze miec 100% pewności
Moja siostra skończyła właśnie drugi rok na MDX i dostała staż w BBC, więc nie sądze by był później problem z pracą ;). Ja dostałam się na Television Production. Dostałam już unconditional offer, więc nie ma odwrotu :D. Z tego co słyszałam to uczelnia jest naprawdę świetna, a wiem to ze sprawdzonego źródła, bo mam tam kilku znajomych. Nie ma się co wahać xD
To moze ja dodam cos od siebie skoro zbieracie informacje :)

W mojej szkole Middlesex uchodzi generalnie sa bardzo slaby uni - wszyscy odradzaja nam skladanie tam papierow. Mowia, ze jest slaby w rankingach (jak ktos powiedzial wczeszniej) i ze powinnismy mierzyc troche wyzej. Z drugiej jednak stron znam z mojej pracy osobiscie 3 osoby, ktore tam studiowaly (jedna nawet teraz tam uczy) i wszystkie 3 sobie chwala. Mowia, ze nie jest zachwycajacy nie wiadomo jak, ale warty zachodu i ze nie zaluja decyzji.

Jak jest naprawde? Nie wiem. Sama nie bylam (tylko tyle co przejechalam obok autobusem pare razy ;P) a opinie sa jak widac rozne.
Cytat: NNaaaii
Hej ja wybieram sie od tego roku na MDX:) na co konkretnie idziesz? Byłas juz na tym uni, fajnie jest?
Ja się waham czy iść czy nie... CHodzi mi o to, że MDX nie należy do najlepszych uni w uk i nie wiem jak bedzie z praca pozniej... CO prawda nie jest tez tak nisko w rankingach jak np metropolitan uni...Znasz kogos kto tam studiowal lub studiuje? opowiedz cos np.co cie przekonalo zeby isc tam.
Ja sie powoli przekonuje ale musze miec 100% pewności
Witam. Ja tez wybieram sie na MDX w tym roku. Dostałem juz unconditional'a na kryminologie :) Ciesze sie ale mam również obawy co chyba jest normalne:) Czy ktoś jeszcze wybiera sie na criminology ? Myślę, że fajnie byłoby sie zgadać na gg czy czymś podobnym i lepiej sie poznać, no ale to tylko moje zdanie a jesli ktoś ma podobne to niech pisze do mnie na prv :)
Czesc ...nie wybieram sie tam,ale przypadkowo trafilem na Twoj wpis.Wiem z autopsji,ze takie decyzje sa na odleglosc trudne,dlatego tez...Wlasnie dzisiaj o 8.30 zaczela sie ceremonia dawania dyplomow.Rowniez dzis odbiera tu dyplom corka mojej zony.Wydzial Business School.Z tego co wiem poziom niezly.Co do pracy po dyplomie ,raczej nie ma problemu.To szkola,co wydala troche madrych... Wiem,ze przez caly okres w sumie bylo Ok.i nie slyszalem/ bedac na biezaco w temacie .../ u niej jekow zawodu:).
Do tego przedostani rok,w ramach wymiany miedzy Univ.,dostala propozycje wyjazdu do Perth /Australia/i spedziala tam rok szkolny.Teraz za 2 dni prosto stad leci znow do Perth robic jeszcze tam 2 l.Magisterke.Co do mieszkania oplacalo jej sie mieszkac w wynajetym WG.obok szkoly ,niz w Campusie ,ktory stosunkowo drogi.Jesli interesuje Cie cos wiecej ,pisz na [email] dam ci ew.namiar ,wowczas mialabys z ''cieple''info.pierwszej reki:co do szkoly i poza nia.
Pozdrawiam krisu
dzisiaj, 13:49
Czesc ...nie wybieram sie tam,ale przypadkowo trafilem na Twoj wpis.Wiem z autopsji,ze takie decyzje sa na odleglosc trudne,dlatego tez...Wlasnie dzisiaj o 8.30 zaczela sie ceremonia dawania dyplomow.Rowniez dzis odbiera tu dyplom corka mojej zony.Wydzial Business School.Z tego co wiem poziom niezly.Co do pracy po dyplomie ,raczej nie ma problemu.To szkola,co wydala troche madrych... Wiem,ze przez caly okres w sumie bylo Ok.i nie slyszalem/ bedac na biezaco w temacie .../ u niej jekow zawodu:).
Do tego przedostani rok,w ramach wymiany miedzy Univ.,dostala propozycje wyjazdu do Perth /Australia/i spedziala tam rok szkolny.Teraz za 2 dni prosto stad leci znow do Perth robic jeszcze tam 2 l.Magisterke.Co do mieszkania oplacalo jej sie mieszkac w wynajetym WG.obok szkoly ,niz w Campusie ,ktory stosunkowo drogi.Jesli interesuje Cie cos wiecej ,pisz na [email] dam ci ew.namiar ,wowczas mialabys z ''cieple''info.pierwszej reki:co do szkoly i poza nia.
Pozdrawiam krisu
Cytat: patmal92
Witam. Ja tez wybieram sie na MDX w tym roku. Dostałem juz unconditional'a na kryminologie :) Ciesze sie ale mam również obawy co chyba jest normalne:) Czy ktoś jeszcze wybiera sie na criminology ? Myślę, że fajnie byłoby sie zgadać na gg czy czymś podobnym i lepiej sie poznać, no ale to tylko moje zdanie a jesli ktoś ma podobne to niech pisze do mnie na prv :)

no to super, w takim razie trzeba się jakoś ugadać ;). masz jakieś gadu albo coś?
no ja tez chetnie sie poznam:) A gdzie bedziecie mieszkac? Akademik, mieszkanie?
za akademik trzeba zapłacić bodajże pół roku z góry, dlatego lepiej coś wynająć (wychodzi taniej). na jaki kierunek się wybierasz? ;:)
Akademik drogi, ale na 1 rok to ok opcja:) Napisalam na priv
Hej. Też zamierzam studiować na tym uniwerku w przyszłym roku. Mam pytanie czy trudno jest się dostać? Zdawałam maturę w tym roku. Z angielskiego z podstawy miałam 90%, ale nie zdawałam rozszerzenia :/
Nie wiem jak to jest z podstawą, ja mialam rozszezenie, wymagalli odemnie conajmniej 60 z roz ang i 65 z roz ustnego plus conajmniej 50 z roz matmy i 60 z polskiego, ale to pewnie tez zalezy od kierunku. Mozesz tam napisac i zapytac jakie maja wymagania, albo poszukac na stronie. A na co się wybierasz? Skladasz przez UCAS? Bo na mdx można przez episteme, oni ci napewno pomogą i powiedza co i jak mozesz sie zainteresowac
tak, tak, jak chcesz, żeby zgubili Twoją aplikację i 'zapomnieli' dać uczeli Twoich dokumentów to ja też polecam episteme i wszystkie inne 'pomagające' firmy.

naiwność ludzka nie zna granic. ;)
ja nikomu nic nie narzucam, czy cokolwiek bo kazdy robi co chce:) Ja akurat jestem na MDX dzieki episteme:) wiadomo, ucas daje wiecej mozliwosci i wogole, to oczywiate:) Kazdy niech robi co uwaza, zbedne ironizowanie nie ma sensu:) pozdrawiam
Nie wiem jeszcze na jaki kierunek bym chciała...zdawałam angielski pods. 90% polak pods. 51% matma pods. 56% i rozszerzoną gegre na 33%... słabo i nie wiem właśnie czy bym się dostała... :P
I angol ustny 86%
no nie wiem nie chce cie wprowadzac w blad... ja zdawalam na rozszerzeniu wiec nie wiem jak to jest z podstawa... napisz do uni albo poszukaj na ich stronie czy na stronie jakiegokolwiek uni jakim jestes zainteresowana. W razie czego mozesz jeszcze poprawic mature. Im wczesniej sie dowiesz, tym lepiej
Cytat: oliwkowa-oliwka
tak, tak, jak chcesz, żeby zgubili Twoją aplikację i 'zapomnieli' dać uczeli Twoich dokumentów to ja też polecam episteme i wszystkie inne 'pomagające' firmy.

oliwka nudna już się zrobiłaś z tym powtarzaniem. raz się może zdarzyło i będziesz to wspominać w nieskończoność? student finance też ma niezły bałagan slyszałem a jakoś o tym nie mówisz. wielu osobom pomogli, więc możesz już skończyć ;)
xxx
edytowany przez mortensen: 22 sie 2012
niezły beef się szykuje widze ;D
Cytat: mortensen
Cytat: oliwkowa-oliwka

oliwka nudna już się zrobiłaś z tym powtarzaniem. raz się może zdarzyło i będziesz to wspominać w nieskończoność? student finance też ma niezły bałagan slyszałem a jakoś o tym nie mówisz. wielu osobom pomogli, więc możesz już skończyć ;)
xxx

tak się składa, że fakt, na tym forum zdarzylo się 'tylko' dwa/trzy razy, ale uwierz, dostaję kilka dobrych wiadomości na emaila i na pw tygodniowo odnośnie studiów w uk i wiele razy się zdarzyło, że komus coś spieprzyli i nie dostał sie na studia. same ich strony są naszpikowane błędami merytorycznymi, wiec ja niczego ani nie wymyslam ani nie nakrecam, tylko mowie jak jest - a tyle ludzi juz sie nacielo, ze widocznie trzeba to nagłaśniać. nie baw sie w jasnowidza, bo to co jest na tym forum publicznym to skrawek góry lodowej. jak Ci nie podoba, nie czytaj moich wypowiedzi. nie ma to jak szacunek do ludzi, którzy x godzin spędzili tu pomagając jak potrafią, wykorzystując swój czas i nerwy. mnie za to nie płacą, a czasem to nawet ani 'dziekuje' ani 'pocaluj sie w dupe'.
Cześć wszystkim! ;) widzę, że trochę cisza się zrobiła na forum ;) Ja również za kilkanaście dni zaczynam studia na middlesex. Będę studiowała int. business and spanish. Z jednej strony nie mogę się doczekać studenckiego życia, ale z drugiej strasznie się boję początków na uni!

Czy ktoś może ma do wynajęcia pokój w okolicach Hendon? a może ktoś z waszych znajomych szuka współlokatora? byłabym wdzięczna za pomoc, bo jakoś nie mogę ogarnąć żadnego zakwaterowania...;)
KIedy wybierasz się do Londynu. Wysłałam Ci wiadomość na priv
Mam znajomych z Middlesex i z tego co wiem Westminster który jest całkiem niedaleko ma lepsze studia telewizyjne i bardziej praktyczne podejście. Jest ciężej się dostać, ale chyba warto.
Hej! A nie wiecie nic o Kingston University? Ostatnio znajomy, który dostał się nawet na St.Andrews I Queen Mary, mówił mi, że Kingston jest niżej w rankingach bo to jest jakaś reformowana polibuda, czy coś w tym stylu. Ale zaznaczał, że jeżeli chodzi o te kierunki nowoczesne, bardziej innowacyjne jak projektowanie, fotografia, architektura, czy sport na który ja się wybieram, to Kingston jest naprawdę dobry. Czy macie jakieś info? :)
mam podobne wyniki z matury jak paulinala20.. myslicie ze jest szansa dostac sie na accountancy na mdx? tylko ja chce na rok 2014/2015 bo tutaj chce ukonczyc licencjat z ekonomii, czy moze poprawiac mature jak sadzicie? a moze lepiej na magisterke tylko czesne jest powalajace dosc.... zwlaszcza ze nie ma dofinansowania.. help..
Temat przeniesiony do archwium.