UCAS - sekcja "edukacja"

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
kończę uzupełnianie mojego formularza UCAS i mam pytanie właśnie do sekcji "edukacja", chodzi mi o to, że podałam nową szkołę - moje liceum, nie było go na liście, więc dodałam je ręcznie i jakby do tego dałam kwalifikacje: matura i tam powypisywałam, to co było trzeba. Ale co z TOEFLem i LNATem? Mam znowu dac na School/college/centre i dam jako kwalifikacje dać egzamin? Bo jesli tak nie zrobie to wygląda to tak, jakbym pisała TOEFl w szkole. Ale z drugiej strony, jesli nacisnę na wlaśnie to school/college/centre to muszę podać kiedy zaczęlam i skończyłam i w jakim trybie chodziłam, a przecież byłam w danym miejscu na 4h napisać egzamin. Czy ktoś się orientuje, jakk to poprawnie zrobić?
dodaj jako nowa szkole i jako osobna kwalifikacje. zaznacz rozpoczecie i zakonczenie jako miesiac zdawania egzaminu. beda wiedziec o co chodzi :) to jest tylko formalnosc, najwazniejszy jest fakt zdawania egzaminu i jego wynik.
hej, ja też mam co do tej sekcji parę pytań:
1. Dajemy tylko liceum i coś co daje nam jakieś kwalifikacje, tak? Nie wpisujemy wcześniejszych szkół, chodzi mi o np. gimnazjum, czy raczej także mamy to zawrzeć?
2. Na początku tego roku chcę zdawać CAE, chodziłam na lekcje prywatne, jak powinnam to wpisać? Powinnam wpisać imię i nazwisko i nauczyciela i jakieś individual studies, czy coś?
3. Oczywistym jest, że wpisujemy matury, ale jako, że chodzę do szkoły plastycznej zdaję także dyplomy z przedmiotów takich jak rysunek, czy historia sztuki, czy to też powinnam zawrzeć w kwalifikacjach?
4. Jeżeli dodatkowo chodziło się do szkoły muzycznej i się ją skończyło to też powinno się ją zawrzeć, czy to raczej nieważne?
1. dodajemy liceum + add qualifications, co znaczy kwalifikacje? to znaczy etap nauki zakonczony odpowiednim papierkiem, tak jak mamy w Polsce, swiadectwo z gimnazjum by isc do liceum, swiadectwo maturalne by isc na studia, licencjat by isc na mgr, magistra by isc na doktorat tak wiec Ty masz wpisac to co uzyskujesz po liceum czyli po wcisnieciu add qualifications szukasz w tym alfabetycznym spisie "Polish matura" tam bedzisz mial do wyboru nowa matura czy po prostu matura, domyslama sie, ze bedziesz dopiero pisal wiec nowa mature wybierz. Ja pisałam do UCASu i mi dali odpowiedz, że samo liceum wystarczy ale z tego co czasem czytam na forach inni wpisywali tez gimnazjum.
2. dlaczego chcesz zdawac CAE? nic nie mam do tego ceryfikatu, jest bardzo bardzo fajny ale może najpierw zrob wszystko to co chce od Ciebie uniwerek a zazwyczaj chcą IELTSa. roznica taka ze jest to typowo akademicki egzamin i oni wlasnie tego chca od Ciebie. Zrob tak jakys chciala dodac nowa szkole i w tytule wpisz np BRITISH COUNCIL IELTS, date np od maja do czerwca czy nawet od czerwca do czerwca - nic wiecej oni sie domysla po przyszłej dacie ze to bedzie po prostu zdawany egzamin.
3.jasne ze powinnas, to jest + dla Ciebie!!! korzystaj. jesli masz po l.plastycznym dyplom to mysle ze jak przy liceum które wymieniłaś wcisniesz add qualifications i tam znajdz pod "O" other qualifications i wpisz moze po prostu. tu niestety nie wiem za duzo bo kończyłam zwykłe liceum. Napisz do ucasu ze po liceum plast masz jakis dyplom i jak masz to wpisac w sekcji edukacja oprocz zwykłych final exams, odp na pewno, pisz do nich przez FB a odp jezcze szybciej
4. mysle, ze jak chodzilas dosc dlugo, masz skonczone i papierek to czemu w sumie nie. jak znow odwrotnie to moze dopisz tylko w personal statement o tym jako ciekawostka. tez bym tutaj radziła z tym napisac do UCAS :) oni sa fajni, nie gryzą

powodzenia
O, dziękuję bardzo za odpowiedź :) A CAE dlatego, że już się do tego dłuższy czas przygotowuje, a wcześniej do FCE, więc mam po prostu obcykane, jak to wszystko wygląda i nie za bardzo widzę w sens w zmienianiu certyfikatu w którym czuję się już dobrze na inny. Zresztą nie chce iść na jakieś studia w których te papierki są najważniejsze, bo na artystyczne i z tego co wiem to nie mają nic przeciwko zamiennikom. Niektórym uczelniom wystarcza nawet sama rozszerzona matura.
Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat.
W jaki sposób mogę w sekcji 'Education' zamieścić inny egzamin językowy?
Chodzi mi o TELCa, którego nijak tam znaleźć nie mogę. Wybrać Other i po prostu tam wpisać oceny, czy jak?
Z góry dziękuję za pomoc.
jesli nie ma, wpisujesz sama, ale poszukaj dobrze, moze jest jakos inaczej nazwany? pelna nazwa zamiast skrotu?
Temat przeniesiony do archwium.

»

Programy do nauki języków