1. dodajemy liceum + add qualifications, co znaczy kwalifikacje? to znaczy etap nauki zakonczony odpowiednim papierkiem, tak jak mamy w Polsce, swiadectwo z gimnazjum by isc do liceum, swiadectwo maturalne by isc na studia, licencjat by isc na mgr, magistra by isc na doktorat tak wiec Ty masz wpisac to co uzyskujesz po liceum czyli po wcisnieciu add qualifications szukasz w tym alfabetycznym spisie "Polish matura" tam bedzisz mial do wyboru nowa matura czy po prostu matura, domyslama sie, ze bedziesz dopiero pisal wiec nowa mature wybierz. Ja pisałam do UCASu i mi dali odpowiedz, że samo liceum wystarczy ale z tego co czasem czytam na forach inni wpisywali tez gimnazjum.
2. dlaczego chcesz zdawac CAE? nic nie mam do tego ceryfikatu, jest bardzo bardzo fajny ale może najpierw zrob wszystko to co chce od Ciebie uniwerek a zazwyczaj chcą IELTSa. roznica taka ze jest to typowo akademicki egzamin i oni wlasnie tego chca od Ciebie. Zrob tak jakys chciala dodac nowa szkole i w tytule wpisz np BRITISH COUNCIL IELTS, date np od maja do czerwca czy nawet od czerwca do czerwca - nic wiecej oni sie domysla po przyszłej dacie ze to bedzie po prostu zdawany egzamin.
3.jasne ze powinnas, to jest + dla Ciebie!!! korzystaj. jesli masz po l.plastycznym dyplom to mysle ze jak przy liceum które wymieniłaś wcisniesz add qualifications i tam znajdz pod "O" other qualifications i wpisz moze po prostu. tu niestety nie wiem za duzo bo kończyłam zwykłe liceum. Napisz do ucasu ze po liceum plast masz jakis dyplom i jak masz to wpisac w sekcji edukacja oprocz zwykłych final exams, odp na pewno, pisz do nich przez FB a odp jezcze szybciej
4. mysle, ze jak chodzilas dosc dlugo, masz skonczone i papierek to czemu w sumie nie. jak znow odwrotnie to moze dopisz tylko w personal statement o tym jako ciekawostka. tez bym tutaj radziła z tym napisac do UCAS :) oni sa fajni, nie gryzą
powodzenia