Witam! Dopiero ukończyłem pierwszą klasę liceum, ale już od dawna rozglądam się za możliwościami studiowania w wielu miejscach wielu kierunków. Nauka generalnie nie sprawia mi problemu, chodzę do jednego z lepszych liceów w kraju, jestem bardzo dobry z przedmiotów humanistycznych, ze ścisłych.. cóż, tutaj jest nieco gorzej :D ale gdyby były mi koniecznie do czegoś potrzebne, myślę, że jakoś dałbym radę. Sporo zastanawiam się nad studiowaniem w UK, zwłaszcza że bardzo bliską mi osobę najprawdopodobniej tam za kilka lat poniesie, o plusach i minusach studiowania na Wyspach sporo się naczytałem, przewertowałem wiele tematów m.in. na tym forum. I, niestety, dla mnie największym problemem jest bariera finansowa. Chciałbym studiować w Londynie, właśnie tam, z kilku względów. I, tutaj moje pytanie kieruję zwłaszcza do osób już tam studiujących, bądź będących po studiach: jak dużo pieniędzy muszą przesyłać Wam rodzice, byście mogli się na tych studiach utrzymać? Praca part-time jest oczywistością, kredyt studencki też.