Witam.
Wybieram się na studia do UK i w tym roku szkolnym będę zdawał maturę. Chcę zaaplikować jak najszybciej, najlepiej już jakoś na początku października, żeby potem móc się skupić już tylko na maturze i IELTS.
Problem jest taki, że nadal nie do końca wiem, jak to wszystko działa, pomimo, że tematem się interesuję jakoś od sierpnia. Wydaje mi się to wszystko trochę zagmatwane, no ale mniejsza o to.
Wybrałem już sobie "w głowie" 5 uni, na które będę aplikował, cele są dla mnie jasne, pozostaje sprawa referencji, predicted grades i PS. Konto na UCAS już mam.
No i teraz tak: na tyle, na ile się orientuję, wszystko to, oprócz PS, wypełnia nauczyciel, najlepiej angielskiego (przynajmniej w większości przypadków). Problem w tym, że w szkole relacje z nauczycielami mam lekko mówiąc słabe, ale to inny temat.
Czy w takim razie referencje może wypełnić mi np. korepetytor z angielskiego?
I na przykład gdybym sam sobie wystawił referencje, predicted grades itd - jak oni są w stanie sprawdzić, kto tak właściwie to pisał? Z góry mówię, że nie mam zamiaru tego robić, po prostu pytam skąd dowiedzą się, że robiłem to sam.
Pozdrawiam