Do matury mam jeszcze półtora roku, zdaję w 2015, jestem w drugiej liceum i zastanawiam się poważnie nad studiowaniem w UK - szczególnie zainteresował mnie kierunek Natural Sciences, który, z tego co czytałam na stronach różnych uczelni, polega na połączeniu paru (od dwóch do czterech) przedmiotów, w tym na pewno jakiś ścisły. Dla mnie byłaby to fizyka z matematyką - a przynajmniej tak mi się marzy, a do tego jakiś przedmiot spoza "ścisłej" grupy jak psychologia, albo, dość ambitnie, chemia, ale z tym nie wiem, czy nie bardziej opłaca się skupić jedynie na tych dwóch głównych kierunkach, niż dokładać sobie jeszcze jeden wymagający przedmiot. Na razie jestem na etapie wyszukiwania informacji o uczelniach, stąd moje pytanie, które najbardziej polecacie? Nie celuję w Oxbridge, to chyba za wysoka poprzeczka, ale Lancaster, Bath, Durham, ew Sussex...? Jeśli nie ten kierunek wybrałabym coś związanego z fizyką, więc chodzi mi też o uczelnie dobre w tym przedmiocie. Macie jakieś doświadczenia z Natural Sciences?