***Anglistyka w Anglii***

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos moze sie orientuje gdzie mozna studiowac anglistyke w anglii?? szukam w sieci i nic znalezc nie moge:(((
to, co my w Polsce okreslamy anglistyka - czyli filologia angielska - w UK w zasadzie nie istnieje. mozna studiowac English Language and Literature i wariacje na temat. wiec nie szukaj kierunku "English Philology" bo go po prostu nie znajdziesz.
A na 'English Language' to jedne z najlepszych Uni (wg mnie) sa Lancaster i Nottingham, ale jest wiele, wiele innych.
po prostu w Launguages szukaj English and E. LIterature...
A czy ktos z was studiouje anglistyke w Anghlii?
A co chcialbys sie dowiedziec? Wejdz na kazde Uni ktory oferuje ten kierunek - tam bedzie prawie wszystko o tym.
Terri czy ty studiujesz anglistyyke w Anglii? Prosze odp.Bardzo zalezy mi na skontaktowaniu sie z kims kto ja studiuje,.
Napisz co chcesz wiedziec - a ja to znajde.
Ja tym roku zaczynam studia podyplomowe z literatury angielskiej.
Do tych co znaja sie na rzeczy: chodzi mi o to czy student anglistyki w Polsce poradzi sobie na kierunku English literaturei jak wyglada studiowanie takiej anglistyki w Anglii, czy jest ciezej niz u nas?
Prosze o odpowiedzi
ja znalazłem uzupełniające magisterskie pod tytułem MA- teaching English as an international language, na Leeds Metropolitan University w Leeds (podobno bardzo dobry uniwersytet a wiem to od osob ktore tam studiowały), studia dzienne trwają jeden rok ( wydaje mi sie że są to najtańsze studia w kraju bo ksoztują 2000 funtow za rok) a zaoczne 3 lata (płaci sie za credits), honorują nasz licencjat oraz nasze nauczycielskie kolegia jezykowe a poza tym Leeds to bardzo ładne miasto wielkosci naszego Wrocławia... dla zainteresowanych podaje link: http://prospectus.leedsmet.ac.uk/main/detail.htm?&p=32&course_id=2925&attendance=1
Raphael! Czy mozesz mi dac jakies namiary na siebie?

Podaje moje: [email] , please podaj swoje albo odezwij sie !

Pozdrowka,
sprawdzilam website - w tym roku to chyba £3085
na pewno jest trochę trudniej niz u nas.
Czy trzeba miec certyfikat z ang.aby sie dostac na ta uczlenie?
Obecnie jestem na 1 roku filologii ang.bardzo chcialabym studiowac w UK ze wzgledu na ciagly kontakt z jezykiem.
>>>Czy trzeba miec certyfikat z ang.aby sie dostac na ta uczlenie?
TAK. muszisz rzeciez w jakis sposob udowodnic, ze znasz jez. ang.
>>>Obecnie jestem na 1 roku filologii ang.bardzo chcialabym studiowac w UK ze wzgledu na ciagly kontakt z jezykiem.
...tego to nie rozumiem. Juz po studiach mozesz poszukac prace gdzie bedziesz miala kontakt z jezykiem i wtedy zarobic sobie na studia MA w UK.
A nie ma mozliwosc,zeby sie tam przeniesc z wszystkimi wpisami po 1 roku studiowania tutaj?
Cytat: rose71
A nie ma mozliwosc,zeby sie tam przeniesc z wszystkimi wpisami po 1 roku studiowania tutaj?

Musisz wyslac email do Uni, oni Ci najlepiej doradza i postawia warunki ktore musisz spelnic.
Temat przeniesiony do archwium.

»

CAE - sesja letnia 2006