Stara Matura i Oxford

Temat przeniesiony do archwium.
Witam. Mam następujące pytanie: czy można aplikować na studia w Anglii (dajmy na to psychologia, Oxford) ze Starą Maturą? I mam na myśli naprawdę starą. Mam 26 lat i skończyłem w polsce psychologię, ale zawirowania życiowe i ambicje sprawiły, że zaczynam myśleć o rozpoczęciu wszystkiego od nowa w Angli. Czy to możliwe? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
mam ten sam problem co Ty. mam zdana stara mature i chcialabym rozpoczac studia na Oxford lub Cambridge. chyba nikt nie jest nam w stanie pomoc wiec trzeba tam poprostu zadzwonic i sie dowiedziec. pozdrawiam.
siema! sprawa jest taka! zalezy jaki oxford czy OX Unii, czy Ox Brookes Unii bo to jest wielka roznica. Nasza matura pozwala na studiowac na obu uniwerkach. Zalezy tylko od poziomu jezyka. Ielts jest potrzebny raczej na bank. Spraw druga na Oxford Unii trzeba papiery skladac z duzym wyprzedzeniem. a zawsze mozna przeniesc tzw. transferowac rozne przedmioty ze studiow w Polsce. Reasumujac, kryterium dostania sie na studia to glownie sprawa jezykowa, matura odchodzi na dalszy plan jak ma sie juz wyzsze wyksztalcenie ze swojego macierzystego kraju.
Duzo informacji o oxfordzie i studowaniu znajdziesz na http://oxford.infolinia.org

« 

Zagranica

»

Brak wkładu własnego