postgraduate in Birmingham

Temat przeniesiony do archwium.
witam, mam pewiem problem, koncze studia na magistra na uniwersytecie Humboldtow w Berlinie i chcialabym robic MA European Studies na Uni of Birmingham. Studiuje Lingwistyke niemiecka, a moim kierunkiem pobocznym jest socjologia. Wiecie czy mam w ogole szanse dostac sie? z tego co wiem to jest dobry uniwersytet. Napisano mi ze wymagaja 2.1. degree (!?) czy to jest na polski jak nasza czworka z plusem czy co?? nic z tego nie czaje... nie wiem czy w ogole oplaca sie skladac papiery skoro sa widocznie tak male szanse dostania sie, zapewne tez duzo chetnych. A szkoda, bo kierunek jest na prawde moim marzeniem... :-((( buuu...
wcale nie jest tak trudno sie dostac na te studia..napisz do nich i przedstaw im jaki masz czy bedziesz miala dyplom i spytaj czy go akceptuja na studia MA..ja sie dostalam z polskim licencjatem wiec z magistrem spokojnie sie dostaniesz
dzieki wielkie za mile slowa i dodanie mi odwagi i nadziei! Jak to jest z egzaminem IELTS? Moge miec w czasie skladania papierow betylko papier ze przystapilam do egzaminu czekam na wyniki ? czy mozna doslac potem wynik? wydaje mi sie ze liczy sie tez to co sie studiowalo na magistra, ze to musi byc kompatybilne z postgraduate course? serdeczne dzieki za odp.
Ieltsa nie musisz miec zdanego przy skladaniu aplikacji..dostaniesz potem oferte conditional ze np musisz zdac ieltsa na powiedzmy 7.0 a co do kompatybilnosci to zalezy od uniwerku i od kursu wiec najlepiej jak sie skontaktujesz z uniwerkiem bezposrednio...popatrz tez na inne tematy z tym zwiazane bo juz sporo podobnych pytan bylo i sa na nie odpowiedzi:) pozdrawiam
Do Celcia:czy trzeba miec wygórowaną srednia by dostac sie ns postgraduate w uk?ja w przyszlym roku obronie licencjat ze stosunkow miedzyarodowych i tak zastanawiam sie jakie mam szanse dostac sie na postgraduate international relations do angli albo szkocji..
Do Achnaya: wszystkie uniwerki do ktorych pisalam (Glasgow Uni, Birmingham, Manchester,Dublin DCU, Middlesex London i Westminster) odpisaly, ze trzeba miec srednia co najmniej 2.1 czyli upper second class. Ja nie wiem ile to jest w Polsce, bo koncze uni w Berlinie, ale u nas to jest minimalna srednia 2,3 czyli w Polsce to bedzie jakas 4-. Ja wlasnie tez na niektore uni zloze na International Relations, bo nie wszystkie maja europeistyke. Jakbys cos wiedzej wiedziala pisz: [email] Powodzenia!
ps. ja tez dopiero w przyszlym roku sie wybieram ale robie powoli rozeznanie :-)
Temat przeniesiony do archwium.