Z USA do UK studia !

Temat przeniesiony do archwium.
Hejka wszystkim mam pytanie!
Od 5 lat mieszkam w USA i tutaj tez skonczylam middle school i high school. Chcialabym kontynuowac edukacje w Angli na kierunku translation (polish-english) lub filologia angielska. Niestety z tego co sie dowiedzialam, musialabym 3 lata spedzic w EU przed zlozeniem papierow na uczelnie, zeby szkola uznala mnie za "home student" gdzie oplata wynosi tam te ponad 3000 tys funtow. Niestety w moim przypadku kwalifikuje sie jako "international student" mimo ze mam obywatelstwo polskie, wiec oplata wynioslaby mnie ponad 10000 tys :(. Czy znacie moze jakis sposob zeby mnie zapisali jako home student lub czy znacie jakies nawet polskie uczelnie w Anglii ktore maja filologie angielska etc? dzieki z gory za odpowiedz:)
a dlaczego nie chcesz studiowac w Polsce, za darmo zrobisz licencjant, ktory trwa 3 lata, po czym mozesz przeniesc sie na studia do UK i juz nie bedziesz traktowana jako "overseas"
za darmo zrobisz
>licencjant, ktory trwa 3 lata,

Dobre. Będzie mieszkać przez 3 lata pod mostem i żywić się powietrzem.
1. Przyszly pracodawca bedzie lepiej patrzyl na uczelnie skonczona za granica niz w Pl.
2. Moj chlopak w Pl nie byl juz lohoho bardzo dlugo i raczej nie odnalazby sie na polskiej uczelni.
Takze jedna wielka lipa:(
zywic sie powietrzem albo mieszkac pod mostem? widac, ktos tutaj ma problemy ze zrozumieniem skrotow myslowych.. oczywiscie chodzilo o to za za darmo robi licencjant bo nie trzeba placic czesnego na panstwowej uczelni. widac czasem niektorzy jak EVA sa bardzo zlosliwi..

Co do studiow w Polsce, wynajmowalam mieszkanie przez rok z rodowitym Amerykaninem, ktory studiowal w Polsce filologie polska i rosyjska na UJ i ajkos mu nie przeszkadzalo, ze dyplom bedzie mial polski..

ale coz, skoro chcesz studiowac w UK :) widzialam na niektorych stronach internetowych szkockich uniwersytetow ze oferuja stypendia dla Amerykanow
O tak ??
A masz moze linki? :)
Jezli tak to bylabym Ci bardzo wdzieczna :)
N.P.

http://www.uws.ac.uk/international/Scholarships-Incentives.asp#IntScholarship

Mysle, ze jak dobrze poszukasz to cos sie znajdzie, a poza tym SAAS finansuje studia undergraduate obywatelom EU
Dzieki wielkie !! :)
24951855 Jaak bys Mogla too napisz do mnei na ten numer bo potzrbuje wiedzeic jaka szkola jest najlepsza w usa bo dopiero tam sie przeprowadzialm a nie wiem a chciclam bym chodizc do high school z polakami tez
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Redakcja

»

Pomoc językowa